Veliki odziv penzionera za senior kartice u Beogradu: Od ponedeljka u celoj Srbiji dobijaju i 5.000 dinara (FOTO)

- Zrelost jednog društva ogleda u tome kako se brine o najstarijima, najmlađima i manjinama. Na ovaj način pokazujemo da naše društvo polako postaje zrelo i ono što treba da bude - moderno uređeno društvo koje brine o čoveku - ocenio je Vesić i istakao da su kartice besplatne i bezvremenske

  • 5

Gradski menadžer Goran Vesić je, u prostorijama gradske opštine Vračar, prisustvovao podeli senior kartica koje beogradskim penzionerima omogućavaju brojne popuste i izrazio zadovoljstvo što je veliki broj najstarijih sugrađana te opštine, ali i celog Beograda podržao tu akciju.

Počele prijave za beogradsku senior karticu u opštini Savski venac

Šta je sve besplatno u Beogradu za penzionere: Da li je i u vašem gradu ovako?

Kako je podsetio, Vlada Srbije će svim penzionerima na teritoriji Republike Srbije od 6. novembra isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara, a od prvog januara povećati penzije za pet odsto.

Izdavanjem senior kartica Grad Beograd se priključuje tim pozitivnim merama, rekao je Vesić i podsetio da je reč o karticama koje beogradskim penzionerima omogućavaju brojne popuste.

Foto: Beoinfo

Ovo je samo jedna od akcija koje Grad i većina beogradskih opština čini za penzionere, istakao je Vesić i kao pozitivan primer naveo Opštinu Vračar koja ima oko 15 programa za najstarije sugrađane.

Foto: Beoinfo

Neki od tih programa su besplatni izleti, besplatno plivanje, koncerti klasične muzike, kursevi za engleski jezik i informatiku, kao i besplatni majstor za sitne kućne popravke, naveo je Vesić.

Foto: Beoinfo

- Zrelost jednog društva ogleda u tome kako se brine o najstarijima, najmlađima i manjinama. Na ovaj način pokazujemo da naše društvo polako postaje zrelo i ono što treba da bude - moderno uređeno društvo koje brine o čoveku - ocenio je Vesić i istakao da su kartice besplatne i bezvremenske.

Foto: Beoinfo

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je pojasnila da zainteresovani penzioneri senior kartice, osim u gradskim opštinama koje su htele da budu partner ovog projekta, mogu podići i u svih 26 klubova za seniore u Beogradu.

Foto: Beoinfo

- Senior kartice su projekat na kome smo jako dugo radili i na koji smo veoma ponosni - istakla je ona i dodala da ne postoji nikakvo ograničenje, odnosno da svako ko je penzioner može dobiti karticu bez obzira na iznos penzije ili godine.

Foto: Beoinfo

- Korišćenje ove kartice je potpuno besplatno. Penzioneri ne plaćaju nikakve članarine i ne postoji rok do kada moraju da se prijave već to mogu da učine kada god žele. Popunjavanjem formulara na licu mesta dobiju privremenu, a kasnije im na kućnu adresu stiže i trajna kartica - pojasnila je Stanisavljević.

Kako je dodala, penzioneri koji nisu u prilici da lično dođu i popune formular za senior karticu mogu da se jave kol centru Grada Beograda ili svojoj opštini i formular će im biti dostavljen na kućnu adresu, a kasnije i sama kartica.

Foto: Beoinfo

Zamenica predsednika opštine Vračar Radmila Sarić je izrazila zadovoljstvo što je veliki broj vračarskih penzionera odazvao akciji dobijanja senior kartice i dodala da ta opština najstarijim sugrađanima nudi niz programa koji im "mnogo mogu olakšati i ulepšati svakodnevicu".

- Koristite programe koje za vas organizujemo i u tome uživajte - poručila je Sarić penzionerima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA