U ovim opštinama deca moraju na hitnu vakcinaciju, a lekari će biti i u školama!

Od virusa malih boginja na teritoriji Beograda obolelo je šest osoba koje nisu bile u međusobnom kontaktu

  • 11

Saznanja Telegrafa da će se hitno početi sa pozivanjem građana, pre svega onih najmlađih, na vakcinaciju, odnosno revakcinaciju, potvrđena su danas!

Sve što morate da znate o malim boginjama, (re)vakcinaciji i kako da proverite da li ste zaštićeni od epidemije

U opštinama Surčin i Zemun na vratima osnovnih škola i domova zdravlja pojavila su se obaveštenja kojim se roditelji pozivaju da dovedu svoju decu.

- Dana 8.11.2017. proglašena je epidemija malih boginja na teritoriji grada Beograda. Radi prevencije i kontrole malih boginja na teritoriji cele Srbije i u žarištima epidemije molimo Vas da obavestite roditelje da decu koja nisu vakcinisana MMR vakcinom mogu da dovedu u Dom zdravlja "Zemun" od 9.11.2017. do 14.11.2017. godine radi vakcinacije.

Foto: Telegraf

- U tom periodu primaće se sva deca bez obzira da li je njihov izabrani lekar tu. Posle tog termina mobilne ekipe Doma zdravlja "Zemun" će obilaziti škole i vakcinisati decu. Napominjemo da za navedenu vakcinaciju koju će vršiti mobilne ekipe nije potrebna saglasnost rodtelja" navodi se u obaveštenju.

Foto: Facebook

Od virusa malih boginja na teritoriji Beograda obolelo je šest osoba koje nisu bile u međusobnom kontaktu. Ta brojka svakog dana raste, zbog čega su nadležne službe iverovatnpo i odlučile da deluju.

Iz Doma zdravlja "Zemun" rekli su da se epidemija morbila širi, zbog čega su i odlučili da reaguju što pre.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. novembar 2017 | 14:02

    Aj da vidim da mi dete neko vakcinise bez moje dozvole ...

  • xox

    10. novembar 2017 | 13:53

    "Napominjemo da za navedenu vakcinaciju koju će vršiti mobilne ekipe nije potrebna saglasnost rodtelja" Znaci hoce prisilno i po svaku cenu da vakcinisu decu ???

  • Nina

    10. novembar 2017 | 22:22

    Moje dete ima 6 meseci.Ne moze jos da prkmi vakcinu,jer je sad imunitet najslabiji-iscrpljena antitela od majke,a jos nije poceo da stvara svoja antitela.tj.imunitet.Sta ako mu neko nevakcinisano dete prenese morbile i tako ga ugrozi,a jedva sam ga rodila ,prve dve trudnoce sam izgubila.Ko je onda kriv?....Jelena Karleusa....i sl.Inace,ja sam lekar specijalista i imam puno odgovara na vase glupe konstatacije.Neznanje vam daje hrabrost.Iscitajte,pa onda pricajte i polemisite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA