Beogradski taksisti sve više izbacuju radio stanice iz upotrebe: Nov sistem u pojedinim vozilima, vozači više (valjda) neće biti nervozni

Pojedina taksi udruženja izbacila su iz upotrebe radio stanice, a uvela su tablete

  • 25

Posle upućenog zahteva beogradskih taksista da im klijenti plate minimum 5.000 dinara u slučaju da se ispovraćaju u toku vožnje, na red je došla i lepa novina zbog koje su taksi vozači postali rasterećeniji, veseliji i uspešniji.

Novo pravilo beogradskih taksista: Ako vam pozli u vozilu, pored vožnje plaćate još 5.000 dinara. Evo o čemu se radi

Naime, pojedina taksi udruženja izbacila su iz upotrebe radio stanice, a uvela su tablete.

Milan Bojić iz "Beogradskog taksija" objašnjava da benefit imaju i taksisti, ali i građani.

- U pitanju je novi sistem koji radi po proncipu GPS-a. Umesto da čitava komunikacija ide preko dispečera, koji pita za vreme, službeni broj, poziciju... sada je sve transparentno i vidljivo na mapi. Jednim klikom na ekranu se izabere najbliže vozilo, a na vožnju se više ne čeka po četiri do pet minuta, nego sve ide duplo brže. Učinkovitost je porasla sa 45 na 60 odsto, vozači bolje zarađuju i ne trpe više buku, stres i konfuziju oko zadate adrese - navodi on.

Takođe, Bojić dodaje da bi trebalo pojedine zakone uslkaditi sa onima u EU, kako bi vožnja taksijem bila još udobnija.

- Postoje neobični zahtevi klijenata, poput onog iz prošlosti kada su tražili auto sa mobilnim telefonom, do novijih kada pitaju za ženskog vozača ili mlađu osobu. Međutim, imamo i opravdane zahteve za vozilom sa više od pet sedišta, koje poručuju veća društva, porodice pred kretanje na letovanje, ali i oni koji bi da prebace kabasti nameštaj. Prevoz ljubimaca i šporeta dodatno košta, a pravilo je da se dogovorimo pre početka vožnje - objasnio je Bojić i dodao da usluga paljenja motora na kablove staje 700 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    1. decembar 2017 | 04:36

    Dabe njima tableti i svi noviteti savremenog drustva,kada je veccina njih:nepostena,ohola,nekulturna,sklona tucama,naplacuje kako hoce. I koliko hoce.Jednom dao 50 evra taksisti nisam imao drugo i kazem donecu ti dinare iz stana za voznju,a ovo ti je kao zalog on pobeze kkao ker sa 50 evra,ma ne mogu da ih vidim ocima,radije peske nego sa njima.

  • Neko

    30. novembar 2017 | 23:10

    Nema goreg olosa od tazxista

  • Taksista

    1. decembar 2017 | 15:00

    Tablet je sigurna propast za gazdu koji ga uvede u udruženje....Zloupotrebe pri dodeli vožnji od strane ljudske ruke tera taksistu da beži iz tog udruženja jer od priče da GPS daje vožnju najbližem u praksi ne postoji.Potvrda vožnje preko tableta traje 10 sekundi sto u praksi znači da kad grune posao oko Bg-arene posle koncerta veze se otkidaju i stranka zove drugu asocijaciju.Drugo ja ni ne znam da se završio koncert jer nemam stanicu gde čujem šta se čita i gde je krenuo posao.Treće primoran sam da sedim i bučnim u tablet čekajući vožnju jer ako izadjem da se družim sa kolegom prodje vožnja i ja moram na kraj reda ponovo da čekam.Kompjuter mi da vožnju kao najbližem dok je ja potvrdom na tabletu prošao sam adresu za 2 km nemam gde da okrenem....ma užas živi pitajte bilo kog taksistu pa će te čuti šta misli o tableti a.Da to valja prvi bi uveo najjače udruženje Pink taksi ali nisu ludi da unište preko noći posao koji su godinama stvarali...Oni će pre uvesti još 10 linija i dispečara nego da unište posao sa tabletama.Tablet je za banana firme koje imaju do 300 ljudi a ne za ozbiljnu firmu kakva je Pink od 1600 ljudi.Treba da se omogući stranci da pizove taksi putem aplikacije na mobilnom ali ja moram da primim vožnju u realnom vremenu na terenu putem stanice a ne da promašim adresu dok je potvrdim na tabletu.Ovo živa istina iz prve ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA