≫ 

Opština Palilula poklonila kolica osobama sa invaliditetom (FOTO)

Dodeli kolica prisustvovao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić

  • 0

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Gradska opština Palilula je poklonila 30 invalidkih kolica osobama sa invaliditetom sa svoje teritorije, od toga dvoje specijalnih neuroloških kolica.

Dodeli kolica prisustvovao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

- Opština Palilula je izdvojila novac iz budžeta, kako bismo ovim ljudima kojima je pomoć potrebna poklonili invalidska kolica. Pre svega, naš je interes da budemo prijatelji i podrška ovim ljudima, da im omogućimo da im svakodnevni život bude lakši - rekao je Jovičić.

On je najavio da je Opština za sledeću godinu planirala još više sredstava za ove namene i da će to biti samo jedna u nizu aktivnosti koje će se sprovesti, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio bolji život.

Foto: Promo/ Opština Palilula

- Ističem da nije važno da ovakve plemenite stvari radimo samo kad se obeležava neki dan, već tokom čitave godine, da imamo dijalog, da im otvorimo vrata naše Opštine i da sa njima razgovaramo i omogućimo im na sve moguće načine da njihov život bude kvalitetniji - naglasio je Jovičić.

Tom prilikom je podsetio na sjajne rezultate paraolimpijca u tekvondou na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu.

- Puno mi je srce i što sam paraolimpijce u tekvodou primio pre neki dan, koji su na takmičenju u Londonu osvojili osam medalja, a klub je potekao sa Palilule.To su stvari koje nas čine srećnim i za koje se vredi boriti. To su ljudi koji su, rekao bih, i mnogo jači od nas s obzirom da i uz hendikep koji imaju prave neverovatne rezultate i predstavljaju se na najbolji mogući način - istakao je Jovičić.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA