• 0

Radovi na pumpnoj stanici fekalnih voda kod Obrenovca (FOTO)

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je juče završen projekat toplifikacije u naselju Stara Tamnava te da je 45 domaćinstava tog naselja dobilo grejanje

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić je danas u obrenovačkom naselju Šljivice obišao radove na izgradnji pumpne stanice fekalnih voda što je druga faza izgradnje kanalizacione mreže u tom naselju.

On je novinarima rekao da radovi koštaju nešto manje od 30 miliona dinara i da će trajati četiri meseca.

- Tokom ove i prošle godine mi smo ovde radili izgradnju kanalizacione mreže. Za tu kanalizaciju koja je dugačka skoro četiri kilometra potrošili smo oko 67 miliona dinara i sada da bi ljudi mogli da se priključe neophodno je da se urade ova crpna kanalizaciona stanica i potisni cevovod - pojasnio je Vesić.

Foto: Promo/ Tanjug

Kako je dodao, kada ova stanica bude završena oko 200 domaćinstava moći će nesmetano da se priključe na kanalizaciju.

- To je pokazatelj kako iz godine u godinu možemo da radimo zajedno i da rešavamo probleme. Prvo smo obezbedili pare za kanalizacionu mrežu, potom i za crpnu stanicu i tako ćemo raditi i ubuduće i u drugim delovima Obrenovca - naglasio je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd mnogo više ulaže u prigradska naselja, te da je u poslednje tri godine samo Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, bez drugih komunalnih preduzeća, u prigradska naselja u Beogradu uložila 1,25 milijardi dinara, što je više od 400 miliona dinara godišnje.

Foto: Promo/ Tanjug

- U prethodnom periodu, pre 2014. godine, za četiri godine je uloženo oko 400 miliona dinara što je oko 100 miliona dinara na godišnjem nivou. Mi smo ulaganja u prigradske opštine povećali četiri puta kako bi radili kanalizaciju, puteve, vodovod jer naša politika je da svi građani Beograda, bez obzira da li žive u prigradskim delovima ili u centru grada moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put i javni prevoz - naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je juče završen projekat toplifikacije u naselju Stara Tamnava te da je 45 domaćinstava tog naselja dobilo grejanje. Istakavši da opština Obrenovac ima plan da do 2020. godine iz meseca u mesec širi kanalizacionu mrežu, on je naveo da je za sledeću godinu spremljen projekat izgradnje kanalizacije na Valjevskom putu i da je u pripremi projekat kanalizacije Šabačkog puta i centra Zvečke.

Foto: Promo/ Tanjug

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" u Obrenovcu Branko Matić je rekao da je u naselju Šljivice do sada izgrađeno oko četiri kilometara kanalizacione mreže koja je gravitacionog tipa.

- Sada nam predstoje poslovi na izgradnji fekalne crpne stanice i 200 metara potisnog cevovoda koji bi ovaj deo naselja treba da veže na gradski kanalizacioni sistem i da onda pustimo u funkciju sve ono što smo u prethodnom periodu izgradili - dodao je on.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima