Radno vreme prodavnica, zanatlija, ugostitelja i benzinskih pumpi za praznike

Svi su dužni da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta

  • 6

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, u nedelju, 31. decembra, uoči Nove godine, dežurne prodavnice, pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, saopštili su iz Sekretarijata za privredu.

Šta bi se desilo u Srbiji kad bi radno vreme bilo 6 sati: Gori scenario od tog ne možete da zamislite!

U ponedeljak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, na Badnji dan, hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Foto: Profimedia

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

- Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena - navodi se u saopštenju.

U njemu se navodi i da danima kada se  praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara), kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    21. decembar 2017 | 22:30

    Vi samo o Beogradu?cela Srbija je u pitanju??privatnici rade i nedeljom i praznikom ..a radnici minimalac dobiju!!u moje vreme mladosti radnje nisu radile od subote od 4h do ponedeljka ...zalosna nam majka bila dokle smo dosli dase nezna ni nedelja kad je ni praznik!!

  • Jogogo

    21. decembar 2017 | 22:59

    A jel Beograd Srbija?U Beogradu,o Beogradu,za Beograd,iz Beograda!Jel može to da važi za celu Srbiju il ostali gradovi nisu deo iste?

  • mama

    21. decembar 2017 | 23:14

    Evo ja u skandinaviji.ovdje prodavnice ne rade na Badnji dan 24.12 i 25.12 na prvi dan Bozica, vec drugi dan rade skraceno par sati ne sve samo neke. Za Novu godinu ne rade samo 1.januar, ili rade skraceno. 31.12. normalno rade ako nije nedelja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA