Vesić: Od zarade džez festivala montirane nove stolice u Velikoj sali Doma omladine (FOTO)

Vesić je istakao da su nove stolice kupili građani Beograda – ljubitelji džeza

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Veliku salu Doma omladine u kojoj je danas završeno montiranje novih stolica kupljenih od novca zarađenog od ulaznica sa poslednjeg Beogradskog džez festivala.

Vesić je istakao da su nove stolice kupili građani Beograda – ljubitelji džeza. Cena ovih stolica je blizu sedam miliona dinara, sa PDV-om. Prema njegovim rečima, nove stolice su bile neophodne jer su se prethodnih 10 godina koristile montažne stolice, neadekvatne za ovakvu salu. Postavljene su 494 nove stolice u Velikoj sali, koja je od danas jedna od najboljih sala u Beogradu te veličine, istakao je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

- Polako vraćamo Dom omladine tamo gde mu je i mesto. Cilj je da se od zarade festivala ulaže u njegovu infrastrkturu. Od istog novca kupljen je i saksofon za džez sekciju Muzičke škole "Stanković". Beogradski džez festival, čiji je organizator Dom omladine i u kome se održava većina programa tog festivala, zaslužio je, kao i građani koji kupuju kartu, da se taj novac ulaže u njegovu infrastrukturu - istakao je Vesić i zahvalio građanima Beograda i posetiocima festivala na ukazanom poverenju.

Foto: beoinfo.rs

On je podsetio da je Dom omladine jedna od najvažnijih gradskih institucija koji na godišnjem novou organizuje oko 2.500 programa i koji poseti oko 500.000 građana. Zbog toga je Vesić izrazio zadovoljstvo jer se tako važna institucija obnavlja, podsetivši da je nedavno i potpuno odnovljen plato "Milan Mladenović" ispred te ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu i Sekertarijatu za kulturu jer toj ustanovi kulture poveravaju organizaciju tako bitnih manifestacija kakav je i Beogradski džez festival.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA