Otvorena biblioteka i kutak za seniore na Savskom vencu (FOTO)

Biblioteku i novi prostor za seniore danas je svečano otvorila predsednica opštine Savski venac Irena Vujović

  • 1

Ogranak Biblioteke grada Beograda od danas se ponovo nalazi na Senjaku, u prostorijama nekadašnje mesne zajednice Topčidersko brdo- Senjak, u ulici Vase Pelagića 54, a u sklopu istog objekta otvoren je i kutak za starije.

Biblioteku i novi prostor za seniore danas je svečano otvorila predsednica opštine Savski venac Irena Vujović. Otvaranju su prisustvovali predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković i Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica, koji su tom prilikom i donirali nekoliko knjiga biblioteci.

Ističući da je na inicijativu građana u prethodnih godinu i po dana realizovan veliki broj projekata na Savskom vencu i da je upravo zahvaljujući njihovom aktivnom učešću u odlučivanju ponovo otvorena biblioteka na Senjaku, Vujovićeva je zahvalila rukovodstvu Biblioteke grada Beograda što su pozitivno reagovali na predlog Opštine da se građanima vrati biblioteka na koju su čekali godinama.

Foto: Promo

- Uložili smo sredstva u renoviranje ovih prostorija, a u dogovoru sa građanima deo objekta je adaptiran za biblioteku, dok je drugi deo prilagođen potrebama starijih sugrađana i biće im na raspolaganju za okupljanja i druženja. Stanovnici Senjaka godinama nisu imali biblioteku u svom kraju, jer prethodno opštinsko rukovodstvo nije imalo sluha za njihove potrebe, niti je pokazalo volju da obezbedi prostor koji bi bio ustupljen za biblioteku koja građanima mnogo znači - rekla je Irena Vujović.

Foto: Promo

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da se u ovoj biblioteci trenutno nalazi oko devet hiljada knjiga koje su bile deo fonda biblioteke "Isidora Sekulić" koja je na Senjaku radila do 2011.godine.

-Veoma sam srećna što smo u ovom prostoru, i to zahvaljujući rukovodstvu Opštine i razumevanju predsednice Irene Vujović. Trudićemo se da izložbama, književnim večerima i brojnim drugim aktivnostima doprinesemo bogatijem kulturnom životu građana Savskog venca- istakla je Ninkov.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    20. februar 2018 | 11:33

    Nekada se zvali - penzioberi... (A kakp se sada, zovu - penzije?)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA