POTRESAN OPROŠTAJ OD ŽELJKA VAJSA: Oče moj! Tata! Neka ti sve mirne vode daju mir i spokoj, a orkanski talasi neka te čuvaju (FOTO)

Denser Danimir Vajs potresnim rečima oprostio se od oca Željka, bivše sportiste, muzičara, boema i jedan od najčuvenijih beogradskih kapetana

  • 2

U Beogradu je, posle duže bolesti preminuo Željko Vajs, bivši sportista, muzičar, boem, jedan od najčuvenijih beogradskih kapetana i otac poznatog densera Danimira Daneta Vajsa. Potresnim rečima, od oca se oprostio i Dane Vajs. Bivši učesnik rijaltitija "Farma", koji se trenutno nalazi u Americi, preko svog facebook profila poslao je poruku:

"Oče moj...tata...neka ti sve mirne vode ovog sveta daju mir i spokoj...a orkanski talasi neka te čuvaju, kao što si ti čuvao nas... oče... tata moj..."

Foto: Privatna arhiva

Željko Vajs u mladosti je bio veliki sportista. Zemunski mangup starog kova, višestruki prvak u veslanju u jakoj konkurenciji i u vreme Ljubeka i Nišovića. U mladosti bio je osnivač rok grupe Panorama, a među kolegama je važio za jednog od najboljih basista i pevača posebnog boemskog stila. Kasnije je udoban i miran posao u banci rešio da zameni ostvarivanjem svog sna - osnivanjem prve privatne marine za čuvanje čamaca - Marine Vajs u novobeogradskom bloku 45, i to u u najtežem periodu te 1992. godine.

Foto: Privatna arhiva

Bio je čovek koji je živeo na reci, koji je voleo da zapeva i da se druži sa ljudima sve vreme, bio je kulinar i gurman koji je svojim neobičnim receptima očaravao ljude čuvenomŽežinom čorbom. Jedan je od inicijatora ideje osnivanja beogradskog Metroa na vodi, prevozu putnika u okviru GSP-a po beogradskim rekama, organizator i ucesnik mnogih takmičenja u kuvanju ribljih specijaliteta i organizovanja regata čamaca. Dobar otac suprug i prevashodno drug.

Savska legenda otišla je u legendu, a u njegovu čast, njegovi "regataši" ovog leta organizovaće regatu čamaca na Savi, upravo u čast čoveka koji je bio jedan od najvećih ljubitelja i poštovalaca života na reci.

(Telegraf.rs)

Foto: Privatna arhiva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    9. mart 2018 | 10:40

    Večna ti slava, počivaj u miru legendo. Saučešće porodici.

  • Vladimir

    9. mart 2018 | 11:40

    Oprostio se od oca preko fejsbuka,......majko mila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA