Gradonačelnik položio venac na spomen-obeležje nekadašnje kineske ambasade (FOTO)

Siniša Mali je rekao da je obaveza da se ne zaborave tragično nastradali u tom događaju, kao i svi stradali u bombardovanju 1999. godine

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang položili su danas vence na mestu nekadašnje kineske abasade, na spomen-ploču poginulim kineskim državljanima u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Siniša Mali je rekao da je obaveza da se ne zaborave tragično nastradali u tom događaju, kao i svi stradali u bombardovanju 1999. godine.

- Naša velika obaveza je da gradimo mir, da Srbija bude faktor stabilnosti u regionu, da se borimo za budućnost naše dece, ali tako što će Srbija biti ekonomski jača, da radimo nove kilometre auto-puteva, nove fabrike i radna mesta. Posebna simbolika ovog mesta je što se na prostoru bivše ambasade gradi novi Kineski kulturni centar. Simbolika je u tome što je neko rušio, uništavao i bombardovao, a mi smo ti koji gradimo, razvijamo, menjamo i unapređujemo – istakao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

On je podsetio da će Kineski kulturni centar biti završen za nešto više od godinu dana, te da je zajedno sa ambasadorom Kine položio kamen temeljac za tu građevinu. Ovo će biti, naveo je Mali, simbol pobede onih koji gledaju u budućnost.

- Nikada bolji odnosi nisu bili između kineskog i srpskog naroda. Naša je obaveza da te odnose unapređujemo i događaje koji su se desili da ne zaboravimo, ali i da našoj deci u amanet ostavimo lepšu Srbiju i lepši Beograd – zaključio je Mali.

Foto: beoinfo.rs

Ministar Đorđević je rekao da je prošlo mnogo vremena ali da ono što se dešavalo srpskom narodu 1999. godine nije zaboravljeno.

- Na ovaj način Republika Srbija želi ne želi da izbriše sećanja na te događaje, a kako je patrijarh Pavle govorio, kao veliki narod umemo da praštamo, ali ne smemo da zaboravljamo – naglasio je Đorđević.

On je zahvalio kineskom narodu na onome što danas radi za Srbiju, jer kako je dodao, Srbija pamti i ona je večni prijatelj kineskom narodu. Ambasador Li Mančang je rekao da se danas obeležava dan sećanja na preminule, na heroje i one koji su dali svoje živote domovini.

Foto: beoinfo.rs

On je zahvalio Vladi Srbije, ministru Đorđeviću i gradonačelniku na tome što su danas zajedno sa predstavnicima kineske ambasade položili vence na spomen-obeležje. Li Mančang je takođe zahvalio srpskom narodu što je uz kineski narod, i naveo da to očekuje i ubuduće.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA