≫ 

Posekli zdravo drvo na Košutnjaku da bi raspalili roštilj! (VIDEO)

Danima su se, kažu, spremali za ovu noć i tražili pogodno mesto

  • 61

Grupa mladića starosti oko 20 godina sa Ceraka posekli su tri drveta na Košutnjaku!

9 najlepših lokacija u Srbiji: Gde da idemo za 1. maj, koliko košta smeštaj i šta sve dobijamo za te pare? (FOTO)

Naočigled izletnika koji su poranili da zauzmu svoja mesta uoči proslave prvomajskog praznika, mladići su uzeli sekire i krenuli da seku stabla.

Danima su se, kažu, spremali za ovu noć i tražili pogodno mesto.

- Svake godine se ovde okupljamo i svake godine smo sve bezobrazniji. Danas smo srušili tri drveta, a sledeće ćemo pet! - poručili su mladići šokiranim novinarima.

- Prekjuče smo došli da prvo vidimo kakva je ovde temperatura noću i zaključili da je optimalna. Juče smo se ceo dan spremali i evo nas večeras ovde, bićemo tu do prekosutra. Devojke će spavati u kolima, mi na vazduhu. Inače, ovo nam je već četvrti put da se okupljamo na Košutnjaku - rekao je jedan od mladića.

Seča šumskih stabala zabranjena je Zakonom, a predviđene su novčane kazne za to delo.

Osim seče grana i stabala, tokom prvomajskog uranka, preti opasnost od požara, te se na građane apeluje da vode računa o tome, kao i da pokupe smeće za sobom. 

Printskrin/Tanjug

Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije je radnicima i građanima čestitalo 1. maj - Međunarodni dan rada i pozvalo ih da čuvaju prirodu.

Ministarstvo zaštite životne sredine je u apelu onima koji će prvomajske praznike provesti u prirodi navelo da je "vole, čuvaju, da brinu o rekama, parkovima i šumama gde će boraviti, da ne pale vatru, ne bacaju smeće i da prirodu ostave onako plemenitu i čistu kakvu su je i zatekli". 

Dodaje se da su šume proizvođači čistog vazduha i osnov života na zemlji, a da su požari njihov najveći neprijatelj i u preko 90 odsto slučajeva uzrokuju ih ljudi, nepažnjom, nemarom ili namernim paljenjem.

Ministarstvo zaštite životne sredine je zamolilo građane da ne kupuju, ne koriste i u prirodu ne bacaju plastične kese i flaše, jer stotinama godina tu ostaju zagađujući životnu sredinu. 

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Beogradu Mile Jovičić je upozorio da je zakonom zabranjeno paljenje vatre u šumama, osim na mestima koja su unapred određena za tu namenu.

Jovičić je rekao da će za vreme prvomajskih praznika na gotovo svim izletničkim mestima pripadnici Sektora za vanredne situacije imati dežurstvo i da će građani moći da im se obrate za pomoć. 

Pripadnici Spasilačko-vatrogasne brigade Beograd imaće celodnevno dežurstvo na Avali, Kosmaju, Adi Ciganliji i Košutnjaku, dok će neka mesta na kojima se okuplja veći broj ljudi povremeno obilaziti, poput izletničkih mesta na teritoriji Mladenovca, Sopota, Lazarevca i Barajeva

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šumar

    1. maj 2018 | 11:33

    dosad već treba da su u zatvoru

  • Dak

    1. maj 2018 | 11:22

    Po dzepu i na robiju jedno godinicu ali da tamo cepa drva 12 sati dnevno i vise mu nece pasti na pamet ni rostilj da jede.

  • Zis

    1. maj 2018 | 09:17

    Da je ovo normalna drzava oni bi vec bili u zatvoru sa debelom novcanom kaznom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA