≫ 

Mladić brutalno prebija psa u beogradskom parku (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

On svom snagom pesnicama i nogama, zadaje udarce svom nemoćnom psu rase staford

  • 13

U beogradskom naselju Petlovo brdo juče je zabeleženena strašna scena iživljavanja mladića nad psom. On je, misleći da ga niko ne gleda, krvničkim udarcima pesnicama i nogama batinjao nedužnog staforda.

Pit bul oborio dete (4) na pod i rastrgao ga: Vukao ga je po zemlji, nije hteo da ga pusti iz čeljusti (VIDEO)

Naš čitalac se slučajno zatekao u blizini i uspeo je da na nekoliko sekundi snimi kratak video, koji je potom, kako je rekao, prosledio policiji.

- U pitanju je mlada ženka! Nisam mogao da verujem kojom silinom je tuče. Valjda je za njega to vaspitanje, ko će ga znati? Taj dečko, koji ima najviše trideset godina, treba krivično da odgovara- rekao je naš čitalac koji je očevidac ovog događaja.

Jadna životinja, najverovatnije od straha, nije uspela ni da pusti glas, a nakon ponovnog zatvaranja u dvorištu, pas je samo nastavio da cvili, dodao je naš čitalac.

Printskrin: Telegraf

Nataša Vukmirović iz organizacije "Link plus" kaže za Telegraf da je ovo već gorka priča koja se ponavlja, pre svega jer 12 godina imamo krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, ali izostaju broj izrečenih kazni i blage su.

- Kada je ovakav slučaj batinjanja psa u pitanju, tužilaštvo odbija da krivično goni počinioca, već se ide na prekršajno. Takođe, problem je i što se potpisuje sporazum o priznanju krivice, kada počinilac prema institutu oportuniteta umesto kazne dobija da uplati novac u humanitarne svrhe. Problem je što taj novac opet ne završava u udruženjima za zaštitu životinja, već se daje za zaštitu prava, dece itd. - rekla je ona.

Foto: Wikimedia.org / Pleple2000

Vukmirović smatra da ovo definitivno nije način da se vaspita pas, kao i da ima dovoljno elemenata da se izvršilac krivično goni. Pre toga je potrebno samo da neko napiše prijavu, kako bi tužilaštvo moglo da reaguje i pokrene istragu.

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joj

    27. maj 2018 | 16:26

    Prvo dečko nije čovek od 30 godina, drugo zato ti psi razviju mržnju prema čoveku i napadaju po ulicama decu i odrasle. Treba mu podhitno uzeti psa...

  • DARKO 100%

    27. maj 2018 | 16:11

    Stvarno jadno! Sto se neokrenu pas pa da ga rastrga malo pa da vidi boga svoga!🐶

  • Prosto

    27. maj 2018 | 16:18

    Momku oduzeti psa, kazniti sa 250 000 dinara i svi zadovoljni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA