Svako ko ima psa radi ovu stvar zbog koje će se ubuduće plaćati ogromne kazne

Akcija uvođenja kounalnog reda počinje od vikenda, a privo korak je opomena

  • 23

Zbog učestalih prijava kršenja komunalnog reda od strane nesavesnih vlasnika pasa, nadležni su najavili strogu kontrolu. Mesto od kojeg će se krenuti je Tašmajdanski park.

- Jedno od najlepših mesta u Beogradu je Tašmajdan. Tu imamo kombinovani park, jednu od najlepših fontana u gradu, fitnes park, trim-stazu i park za kućne ljubimce. Iako svako ima svoje mesto, pojedinci krše pravila i tako ugrožavaju druge. Vlasnici kućnih ljubimaca puštaju ljubimce po celom parku i u delu u kojem se igraju deca. Zbog toga se građani sve češće žale na nesavesne vlasnike pasa, koji koriste prostor namenjen najmlađima - kaže za „Alo!“ Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnose sa građanima.

Telegraf istražuje: Ko je zaista kriv za čitava stada stoke koje su srpskim seljacima poklali čopori lutalica? (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Prema njegovim rečima, od vikenda počinje akcija uvođenje komunalnog reda. Prvi korak je opomena.

- Komunalna inspekcija Grada Beograda upozoravaće vlasnike na to da ljubimce šetaju na povocu, a veće pse sa korpom, i da koriste deo parka namenjen ljubimcima. Takođe, biće opominjani i oni koji ne očiste za svojim ljubimcem. Ukoliko i nakon opomene nastave sa kršenjem komunalnog reda, biće sankcionisani - kaže Glavaš i dodaje da je Grad Beograd napravio park za kućne ljubimce, u kojem imaju sve što je potrebno, uključujući i česmu.

- Ljubimci, naravno, mogu da idu po celom parku, ali vlasnici treba da poštuju pravila. To je odgovorno vlasništvo, koje, osim redovnog vakcinisanja i čipovanja, podrazumeva i poštovanje drugih - kaže Glavaš i dodaje da je problem čišćenja za ljubimcima najveći.

- Ekipe "Gradskog zelenila" i "Čistoće" čiste, ali niti je to njihova obaveza, niti mogu da počiste koliko nesavesni vlasnici mogu da naprave nered. Zato ćemo intenzivirati kontrolu - kaže Glavaš i dodaje da će se posle Tašmajdana kontrola intenzivirati i u ostalim parkovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    7. jun 2018 | 17:47

    E konacno da se nesto preduzme i po tom pitanju.Dosta je vise vlasnika i ljubimaca nek se vole u svom domu a ne siroko im polje pa da rade sta rade.Posebno to ciscenje iza ljubimaca i u parku i u liftu i ispred zgrada itd A oni izvode ljubimce napolje da vrse nuzdu bas da nebi cistili u stanu iza njih.Kazne kazne i porez i info stan na clana vise.

  • Zuzu

    7. jun 2018 | 17:22

    I treba da plate kazne. Vise se od tih dzukela nikuda ne moze proci. Jel ja treba da gatam hoce li me napasti ili ne? Lanac, korpica i u setnju lagano.

  • Van

    7. jun 2018 | 17:28

    Sem Beograda osatak Srbije što se tiče komunalnog reda kao da ne postoji, čiji građani moraju da podnose igranku pasa lutalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA