• 2

Beograd dobija 2 nova vrtića: Roditelji sa Altine i Ovče presrećni

Ove godine lista čekanja za mesto u nekom od beogradskih vrtića biće znatno kraća

  • 2

Grad Beograd planira izgradnju novog vrtića u Ovči za šta je tender za izbor projektanta već završen, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak.

- Izgradnja vrtića na Altini se privodi kraju, on će biti otvoren 1. septembra a tamo gde nema prostora za adaptacije, razmišljaće se o gradnji što

je slučaj sa Ovčom - rekao je Gak za RTS.

Alarmantno: Veliki broj beogradskih vrtića prepun pokvarenih rekvizita i prljavštine

On je poručio da će ove godine lista čekanja za mesto u nekom od beogradskih vrtića biti znatno kraća u odnosu na prošlogodišnju, kada je na mesto čekalo 10.000 dece.

Novi vrtići smanjiće liste čekanja, Foto-ilustracija: Pixabay

- Ove godine očekujem mnogo manju listu do čega ćemo doći otvaranjem novih mesta i nastavkom saradnje sa privatnim vrtićima. To nam je već dalo istorijski broj upisane dece u vrtićima, oko 72.500 - rekao je Gak.

On je istakao i da je najveći broj zahteva očekivano stigao na najvećim opštinama ali da će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobravati i dodatnih 20 odsto povećanja kapaciteta u ustanovama u kojima je to izvodljivo. Do sada je, kako je rekao, sedam ustanova to već zatražilo i njihovi zahtevi se razmatraju.

- Važno je da roditelji znaju da će novih mesta biti i nakon objave konačne liste upisane dece, a svi oni koji ne budu upisani, ukoliko žele, imaju pravo na odbijenicu za privatni vrtić s kojom stiču pravo na refundaciju - rekao je Gak.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima