≫ 

Jutro posle požara u Zemunu: Gust dim izbija iz zapaljene fabrike, 157 vatrogasaca celu noć se borilo sa vatrom (FOTO) (VIDEO)

Meštani naselja Nova Galenika nisu oka sklopili cele noći

  • 3

Stravičan požar koji je sinoć buknuo u fabrici plastike u Zemunu i dalje nije u potpunosti ugašen. Gust dim se i jutros širi iznad zgrada koje su bile zahvaćene vatrom, a policija i vatrogasci su i dalje na terenu.

Gori Zemun! Krovovi se urušavali, radnici panično raspitivali za kolege. Heroji vatrogasci se nagutali dima, doktori ih lečili na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Plamen koji se širi velikom brzinom, strah i panika slika su požara koji je sinoć gutao sve pred sobom i brzinom svetlosti širio se na okolne zgrade. Veliki broj vatrogasaca pokušali su da ugase ogroman plamen, ali kako je vreme prolazilo to im je sve teže polazilo za rukom. Jutros se, kako su iz MUP-a objasnili Tanjugu radi na dogašavanju vatre.

Gust dim i dalje se širi Zemunom Foto: Telegraf

- Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.   - saopštili su iz MUP-a.

Osim pripadnika MUP-a, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Policija je zatvorila ulicu Cara Dušana Foto: Telegraf

Prema navodima Hitne pomoći, sinoć su intervenisale četiri lekarske ekipe, a šest vatrogasaca je zbrinuto, uglavnom zbog dima.

Jedan vatrogasac (43) pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje lečenje, a drugi (39), ima opekotine grudnog koša prvog stepena i prebačen je u Urgentni centar.

Iako je najgore prošlo, čini se da panika i dalje vlada među stanovnicima Zemuna, mnogi su i dalje uplašeni a većina nije ni spavala.

Zemun u plamenu! Požar je toliko veliki da se vidi i iz aviona, ali bukvalno! (FOTO)

Požar se širio velikom brzinom Foto: Tanjug/Edib Tahirovic

- Živim na Galenici i sa prozora sam mogla sa vidim sve što se dešavalo u vatrenoj stihiji. Bilo je strašno, nikada pre nisam videla tako veliki plamen koji se sve vreme širio. Ljudi su bežali na sve strane, vladala je opšta panika. Bukvalno ni ukućani ni ja nismo spavali cele noći iz straha da će vatra stići i do nas - ispričala nam je R. A. iz Zemuna koju smo jutros zatekli blizu zapaljene fabrike.

Požar se sinoć mogao videti i iz aviona Foto: Telegraf.rs

Prilaz mestu požara ni jutros nije dostupan. Policija je zatvorila celu Ulicu Cara Dušana, a vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar od sinoć. Požar se zbog vetra jutros širio ka Pupinovom mostu, a u ovom delu Zemuna i dalje nema struje..

Zbog požara su izmenjene linije prevoza 73 ,84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    1. avgust 2018 | 09:20

    Moj suprug je celu noc gasio sa jos mnogo hrabrih spasioca vatrogasaca...Bravo za momke ,HVALA sto nas cuvate...

  • Rada

    1. avgust 2018 | 10:03

    Strašno . Velika šteta. Iono malo što ima fabrika nestaje. Eto za čas ostaneš bez plate i posla.

  • SrbIN

    1. avgust 2018 | 10:24

    Nisam čuo da treba da se gradi novo naselje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA