Deset novih fenomena čekaju buduće naučnike (FOTO)

Nakon upisa koji je i dalje u toku, Fenomen sa novim naučnim avanturama kreće od septembra

  • 0

Naučni centar Fenomen ovog septembra prima novu generaciju polaznika koji će kroz niz radionica, zanimljivih predavanja i uzbudljivih naučnih eksperimenata istražiti deset novih fenomena sveta koji nas okružuje!

Nakon upisa koji je i dalje u toku, Fenomen sa novim naučnim avanturama kreće od septembra. Osmišljen tako da radoznalcima uzrasta od 7 do 15 godina na stručan i zanimljiv način približi različite pojave, Fenomen ih iz meseca u mesec vodi kroz naučnu avanturu podstičući radoznalost, naučno razmišljanje i istraživački duh.

Foto: Naučni centar Fenomen

Tako će polaznici Fenomena biti u prilici da se, već početkom septembra, upuste u istraživanje svemira i svih njegovih tajni. Oktobar je mesec rezervisan za ćeliju, dok će se Fenomenova priča dalje razvijati u novembru kroz izučavanje evolucije. Decembar će biti mesec u kome će pažnja biti posvećena virusima, a januar će se baviti našim neverovatnim telom u celini. Februarska druženja proteći će u znaku privlačenja, mart je odvojen za poigravanje sa impulsima, april za talase, a maj za zvuk. Fenomenova druga sezona završiće se u junu, kada će na naučnom meniju biti svetlost i tama.

Foto: Naučni centar Fenomen

Fenomen predstavlja drugu kuću i utočište zaljubljenicima u nauku i onima koji vole da otkriju još vise pored onoga što im osnovno obrazovanje nudi. U Fenomenu kao nastavnik imate potpunu slobodu i kreativnost u predavanjima kako biste mogli svoje znanje na što bolji način da prenesete učenicima, a imate i na raspolaganju sve moguće materijale za to - navodi predavač ekologije Jelena Andreja Radaković.

Fenomenove radionice podeljene su po malim grupama u odnosu na termin, uzrast i interesovanje polaznika, a prva radionica u okviru odabranog termina je besplatna, kako bi roditelji i deca zajedno mogli da se upoznaju sa programom i načinom rada.

Foto: Naučni centar Fenomen

Tim Fenomena do sada je pokrenuo dve velike gradske manifestacije – Noć muzeja i Festival nauke, kao i brojna druga zanimljiva dešavanja i izložbe, a više od deset godina bave se edukacijom i organizovanjem radionica i seminara u oblasti promocije kulture i nauke. Detaljne informacije o Fenomenovom programu, saradnicima i upisu dostupne su na zvaničnom sajtu www.fenomen.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA