Nema više sastanka na Trgu: Pogledajte kako izgledaju radovi na rekonstrukciji u realnom vremenu

Radovi na Trgu počeli su 22. avgusta

  • 3

Trg republike, tačnije deo oko spomenika knezu Mihailu potpuno je razrovan. Još 22. avgusta otpočeli su pripemni radovi na uređenju centralnog gradskog trga, a rok z azavršetak radova je 420 dana.

Printskrin: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda (beoland.com)

Počela rekonstrukcija Trga Republike (kraj radova 16. oktobra 2019): Evo šta će sve promeniti za 420 dana (FOTO)

Kako izgledaju radovi u svakom trenutku možete pogledati na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, gde postoji prenos uživo sa dve kamere postavljene prekoputa samog gradilišta.

- Radovima je obuhvaćen prostor između Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, palate „Riunione“, Doma štampe, Kolarčeve i Makedonske ulice, do Platoa Zorana Đinđića. Projekat uređenja Trga republike urađen je na osnovu prvonagrađenog rada na konkursu koji je sproveden tokom 2015. godine. Površina obuhvaćena projektom iznosi oko 1,5 hektara - navodi se na sajtu Direkcije.

Saobraćaj neće biti uklanjan ni posle završetka radova na Trgu, a planirane su četiri saobraćajne trake, koje će biti popločane odgovarajućim kamenim kockama.

Foto: Beoinfo

- Radi uklapanja kolovoznih konstrukcija biće rekonstruisani i delovi Francuske, Kolarčeve i Makedonske ulice. Tokom uređenja biće zamenjeno i rekonstruisano oko 250 metara vodovodnih i kanalizacionih cevi, kao i elektroenergetska i telekomunikaciona mreža. Planiranom intervencijom predviđeno je postavljanje nove javne rasvete, kojom će se obezbediti osvetljenje platoa, pešačkih staza sa bočnih strana platoa, zatim dekorativna rasveta okolnih objekata i saobraćajnog poteza Kolarčeva-Makedonska - navodi se na sajtu.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA