≫ 

Zemunski osmaci pretukli sedmake koji su zlostavljali malog Marka: Govorili mu da je jadan jer nema oca i patike od 15.000 dinara

Markova majka Drita je u šoku što se kao razlog za ovaj napad pominje ime njenog sina

Samo što se završila drama u Osnovnoj školi "Rade Končar" u Zemunu zbog strašnog zadirkivanja koje je trpeo sedmak Marko Devrnja, desio se novi incident zbog kog je morala da se uključi i policija.

Sedmake koji su maltretirali Marka govoreći mu da je sitan, glup i siromašan napala su dva zemunska osmaka i išamarali ih u nedelju uveče. Povod je najverovatnije osveta.

Marku je sedmi razred počeo tako što niko nije želeo da sedi s njim u klupi jer je siromašan: Svakodnevno trpi nasilje i dirljivo opisuje šta radi dok ga zlostavljaju

- U školi nije došlo do tuče. Tuča se dogodila u parku koji se nalazi u blizini. Osumnjičeni za tuču su učenici srednje škole, a žrtve su učenici naše. Sve je dato na dalje postupanje MUP, a kako su oni naveli, povod su medijski napisi u vezi sa slučajem M.D. - kaže Maja Kostić, direktorka OŠ "Rade Končar".

Međutim, kako Telegraf saznaje, direktorka škole nije zvala policiju.

Govorili su mu da je sitan, glup i siromašan/ Foto: Facebook

Markova majka Drita Devrnja iz Zemuna u šoku je što kao razlog za ovaj napad pominju ime njenog sina.

- Taman sam mirna i zadovoljna što se sve rešilo i što je Marko prešao u drugo odeljenje i pomerio se od onih koji su ga maltretirali, ali sačekala me je neverovatna vest i to preko televizije. Ispade da sam ja za nešto kriva i da sam nekoga nagovorila da se sveti?! Apsolutno nemam nikakve veze s tim i veoma me je uznemirilo to što sam čula. Moj sin je dobro, lepo se uklopio, uči i zadovoljan je - rekla je Dita.

Ministar Mladen Šarčević kaže da je revanšizam pogrešna odluka.

Marko je sada dobro, uklopio se u novo odeljenje/ Foto: Facebook

- Iako je škola kasnila s reakcijom, dečak koji je zadirkivan, prebačen je u drugo odeljenje. Ministarstvo je uradilo sve što je bilo potrebno, a ovo sada je posao za MUP. Mi smo sve roditelje pozvali, umirili ih i dali im na znanje da će država reagovati u svim domenima. Ako postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete, to prevazilazi naše kompetencije i spada u nadležnost policije - kaže Šarčević.

Marka su vršnjaci iz odeljenja svakodnevno vređali, govorili mu da je jadnik jer nema oca, patike od 15.000 dinara, zbog čega je on svako veče plakao govoreći da će se ubiti. Posle priče o vršnjačkom nasilju prebačen je u drugo odeljenje, gde je lepo prihvaćen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. septembar 2018 | 09:24

    Ovo se ne zove "osveta" ni "revanšizam"!!! Ovo je bilo klasično prevaspitavanje razmažene i nevaspitane dece!!! Svaka čast srednjoškolcima tome!!!

  • ČAPAJEV

    26. septembar 2018 | 08:35

    Pa kad nema Države moraju se ljudi samo štititi. Ma Bravo

  • Pravda

    26. septembar 2018 | 08:40

    Bravo za srednjoskolce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA