≫ 

Roditelji vode decu do kapije, obezbeđenje maršira dvorištem: 10 teških minuta ispred škole u Žarkovu dan posle pokušaja otmice (FOTO)

Radnici obezbeđenja jutros su zaista marširali dvorištem i brinuli se za bezbednost svakog školarca

  • 11

Nakon što je učenica petog razreda beogradske Osnovne škole "Ljuba Nenadović" sa Čukarice juče zamalo oteta na putu od od kuće do škole, uznemirili su se i rod.

Zabrinute mame i tate jutros su svoje školarce odreda dovodili u školu, držeći ih za ruku. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, koji je stigao ispred škole desetak minuta pre početka časova, mnoštvo njih je dovezeno kolima do same kapije škole, odakle su roditelji pažljivo osmatrali da li su đaci ušli u zgradu.

Vanredno stanje u Žarkovu: Ćelavi muškarac u crnom kombiju pokušao da otme devojčicu ispred osnovne škole (FOTO)

-  Moje dete je čulo da je neko juče pokušao da otme devojčicu, ali joj nisam odmah poverovala. Kada je vest kasnije potvrđena, veoma sam se zabrinula. Shvatila sam ovaj pokušaj otmice veoma ozbiljno i pratiću je od kuće do škole koliko god to bude trebalo. Incident se nije dogodio u samoj školi, ali meni je to svejedno. Žarkovo je postalo opasan kraj - rekla je za Telegraf.rs A.J. majka učenice koja takođe pohađa peti razred.

Sve dok nije počela nastava, đaci su ispred škole brujali samo o tome, pa i radoznalo zapitkivali okupljene novinare. Jedan mališan otrkio je da su i njegovi roditelji zabrinuti i da su mu rekli da se naročito pazi.

Kako saznajemo, đacima je poručeno da će ih obezbeđenje paziti kada budu ulazili u školu i boravili u njoj. Radnici obezbeđenja jutros su zaista marširali dvorištem i brinuli se za bezbednost svakog školarca.

Radnici obezbeđenja jutros su zaista marširali dvorištem i brinuli se za bezbednost svakog školarca; Foto: Telegraf.rs

Nastavnici i obezbeđenje su uvodili decu u školu, pre nego što je zvonilo. Direktorka škole, ipak, nije želela da da izjavu novinarima.

Kada je novinarka Telegrafa zamolila dežurne đake da je najave kod direktorke, hodnikom je odzvonio glas "nisam tu, nisam tu". Minut kasnije školarci su nas obavestili da direktorka ove škole nije u zgradi.

VIDEO: Kako bi trebalo postupiti u slučaju nestanka osobe:

(Milena Rodić/ m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo Neko

    3. oktobar 2018 | 13:07

    Stoji u tekstu da radnici obezbedjenja marsiraju dvoristem.Posto i moje dete ide u tu skolu u potpunosti poznajem skolu,prosvetne radnike i radnike obezbedjenja..imam slobodu da napisem da to marsiranje coveka od 70 godina koga je muka naterala da se bavi obezbedjenjem(zbog male penzije) i devojke od dvadesetak godina koja ne moze da nadje drugi posao i primorana da izigrava obezbedjenje.. deci ne mogu da pruze nikakvu zastitu.Policija je ta koja mora da resi ovo i pobrine za potpunu bezbednost dece u skoli i saobracaju..ili da prizna da je nesposobna i mi roditelji resimo ovu bruku i sramotu drzave i vlasti.A Zarkovo se odavno pretvorilo u divlji zapad.

  • Zbunjen

    3. oktobar 2018 | 10:14

    Jel to te Evropske vrednosti kojima težimo? Majke ne mogu da dobiju posao ako hoće da rađaju, a ako već imaju decu moraće da ga napuste da bi vodile decu do škole i nazad. Od čega će ta porodica da živi to ni Bog ne zna.

  • Mirka

    3. oktobar 2018 | 10:09

    Treba postaviti policiju ispred svih skola uSrbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA