≫ 

"Uplašila sam se da nikada višu neće videti mamu": Drama devojčice koju je ćelavi muškarac muškarac hteo da uvuče u kombi u Žarkovu

Sumnja se da je mogući razlog pokušaja otmice i preotimanje posla obezbeđenja

  • 1

- Drugarica mog unuka utrčala je kod mene u kuću dozivajući pomoć! Vikala je: "Presreo me je neki ćelavi muškarac u crnim kolima i pokušao je da me uvuče u automobil!" Odbila je da uđe, jer se uplašila da nikada više neće videti mamu! - ovim rečima Milan Savić prepričao dramu devojčice (11), koju je 27. septembra nepoznati muškarac pokušao da namami u svoj automobil.

Slučaj koji je uznemirio javnost u Srbiji, a policiju podigao na noge, dogodio se u beogradskom naselju Žarkovo, u ulici Solunskih boraca, kilometar od devojčicine Osnovne škole "Ljuba Nenadović".

Roditelji vode decu do kapije, obezbeđenje maršira dvorištem: 10 teških minuta ispred škole u Žarkovu dan posle pokušaja otmice (FOTO)

- Devojčicu sam smirio i otpratio je kući. Ispričao sam njenim roditeljima šta mi je rekla. Ona je uznemireno objasnila svom tati zašto plače, govoreći: "Išla sam ulicom, a pored mene se zaustavio crni automobil. Ćelavi muškarac je spustio staklo, naredio mi da uđem u kola i da sednem pored njega. Odbila sam, jer sam se plašila da više nikada neću videti svoju majku!" Nju je to i spaslo, jer ko zna šta bi se dogodilo da ga je poslušala vozača - kaže Milan Savić.

Otac devojčice odmah je otrčao u ulicu, obišao sve prodavnice, zahtevajući da mu pokažu snimak sa sigurnosnih kamera, a zatim je obavestio policiju. 

Istraga ide u više pravaca, ali ranija iskustava ukazuju da su se prijave otmica u blizini škola događale gotovo po istom scenariju!

- Slična prijava podneta je u Mirijevu 2012. u blizini jedne osnovne škole, kada su dvojica ćelavih muškaraca nudila deci slatkiše i mamila ih da sednu kod njih u auto. Tada je istraga utvrdila da je neko namerno plašio decu i roditelje, da bi škola pojačala obezbeđenje. Ne isključuje se mogućnost da je incident u Žarkovu takođe režiran da bi neko preoteo posao obezbeđenja. Nadležni će dati sve od sebe da reše ovaj slučaj koji je uplašio roditelje - kaže naš izvor blizak istrazi.

Pre početka časova na decu je pazilo osoblje. Kada je zvonilo svi su ušli unutra a obezbeđenje je ostalo da motri Foto: Telegraf.rs

U školi "Ljuba Nenadović" juče nisu bili raspoloženi da pričaju za medije, ali se primetila pojačana aktivnost obezbeđenja.

- U školi radi obezbeđenje po smenama, dvojica nadležnih prepodne i dvojica popodne. Oni su juče zatvorili sve sporedne ulaze u školu i budnim okom posmatrali decu, koju su mogla da uđu ili izađu samo na glavni ulaz. Ispred škole bili su roditelji učenika, koji su zabrinuti čekali svoje najmilije da bi ih otpratili do kuće - saznajemo na licu mesta.

Policija intenzivno radi na ovom slučaju. Inspektori su pregledali snimke sa sigurnosnih kamera i tragaju za automobilom koji odgovara opisu devojčice.

LAŽIRAJU KIDNAPOVANJE DA "OSVEŽE" OBEZBEĐENJE

Kako prenose mediji, ranije je bilo prijava pokušaja otmice dece u blizini osnovnih škola, ali je istraga naknadno utvrđivala da je reč o lažnim prijavama, koje su imale cilj da nateraju škole da angažuju obezbeđenje ili da ga promene, ukoliko je određena ekipa već bila unajmljena.

Video: Zamalo da samelje ruku detetu

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuka

    4. oktobar 2018 | 11:31

    Kada bi malo,samo malo pogledali sta se radi oko skole oko D.Zdravja to je sve leglo narkomanije...niko ne zrli da reaguje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA