≫ 

Zida kuću na krovu stambene zgrade u Beogradu i predstavlja se pod lažnim prezimenom da ga ne bi kaznili: Inspekcija mu mesecima ne može ništa (FOTO)

Iako je davno dobio rešenje za rušenje, izvođač radova se nije ni osvrnuo na ovo, nego je samo nastavio da gradi

  • 9

Nelegalna gradnja cveta, bez obzira na godišnja doba, zabrane, zvanična rešenja i opomene inspekcije. Nema dela Beograda na kom nije nikla zgrada koja ne bi trebalo da postoji na određenom mestu, ili pečurka na ravnom krovu davno sazidane zgrade. U nastavku teksta pečurku ćemo zvati kuća. Najnoviji slučaj koji je stigao do redakcije Telegraf, a sa kojim se stanari bore mesecima, uputio nas je u Ulicu Dragiše Lapčevića 24, na Zvezdari.

Građanin koji je prijavio divlju gradnju u Beogradu brutalno pretučen

Tamo smo, po prijavi stanara, zatekli radnike koji zidaju kuću, a došli smo i do rešenja Građevinske inspekcije koje je dostavljeno izvođaču još pre 4 meseca. Tačnije, 19. juna ove godine. U njemu piše sledeće:

"Nalaže se N. N. licu da obustavi radove i da u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja ukloni čeličnu konstrukciju sa drvenim podom, postavljenu na ravnom krovu stambene zgrade. Ukoliko stranka sama ne izvrši obavezu iz ovog rešenja, isto će se izvršiti prinudnim putem preko pravnog lica. Žalba na ovo rešenje ne odlaže njegovo izvršenje".

Rešenje kojim se izvođaču radova nalaže da sruši nelegalni objekat/ Foto: Telegraf

Međutim, kako Telegraf saznaje, nelegalni objekat ne da nije srušen, nego se sa gradnjom nastavilo. Kao i mnogo puta do sad, kako smo izveštavali. Potvrdilo se i u ovom slučaju da bahati investitori ne obraćaju mnogo pažnju na zabrane građevinske inspekcije.

U Ulici Dragiše Lapčevića 24 ništa se nije promenilo ni posle četiri meseca. Kao izvršitelj radova na krovu zgrade navodi se muškarac pod prezimenom Šarić, s tim što stanari zgrade kažu da se on predstavlja pod nekoliko različitih prezimena, kako mu se ne bi utvrdio identitet.

Fotografija napravljena 19. septembra/ Foto: Čitalac Telegrafa

- Izvršenik je bio u obavezi da odmah po prijemu rešenja obustavi radove i ukloni čeličnu konstrukciju. N. N. lice je rešenje primilo, ali nije postupilo po istom. Naprotiv, nastavio je radove i to ne samo na napred opisanoj osnovi, nego se proširio i na ostatak krova približno jednake površine - stoji u predlogu za izvršenje.

Do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovor na pitanje da li građevinska inspekcija i dalje radi nešto povodom ovog slučaja, kao ni kako će izvršilac radova biti kažnjen zbog nepoštovanja inspekcijskog rešenja.

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    5. oktobar 2018 | 13:50

    Kako moze da inspekcija mu nista ne moze? Nego nece. Zna se ko moze i ko sme da ilegalno gradi. Ko ima vezu i ko ima para i onda sve moze

  • Sibin

    5. oktobar 2018 | 12:19

    Pa to moze samo kod nas a vlast tvrdi da smo mi pravna drzava!!!!!!

  • Arsa

    5. oktobar 2018 | 12:27

    Obicno se ovakvi "investitori" zale na vlast u Srbiji i govore da Srbija nije pravna drzava. Vlast MORA da pokrene sve mehanizme prava i momentalno stopira svaku divlju gradnju ili ti BAHATOST novokomponovanih parajlija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA