Četvrti vikend zaredom zatvaranje centra Beograda za saobraćaj: U subotu ćemo ostati i bez trola

Zbog toga će doći i do velikih promena u gradskom prevozu

  • 10

Tokom održavanja 21. Beogradske rolerijade, od 8.30 do 17 sati u subotu biće zatvorene Terazije, Kralja Milana (od Kneza Miloša do Kolarčeve) i Kolarčeva ulica.

Zbog toga će doći i do velikih promena u gradskom prevozu.

Prokletstvo Pančevačkog mosta: Sa njega su leteli automobili, padale bandere, rušila se konstrukcija. Pravo je čudo da nema više žrtava!

- Trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29 se privremeno skraćuju od perifernih terminusa do Trga Slavija;

- Privremeno se uspostavlja polazno/dolazno stajalište za linije 19, 21, 22 i 29 na Trgu Slavija u zoni platoa ispred Narodne Banke Srbije (između ulica Kralja Milana i ulice Nemanjina).

- Vozila sa linija broj 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2 i E8 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnim trasama;

Doći će do izmene u gradskom saobraćaju, Foto-ilustracija: Wikimedia/Aktron

- Privremeno se uspostavlja stajalište u smeru prema ulici Bulevar kralja Аleksandra u ulici Makedonska, u visini postojećeg stajališta za noćni prevoz ispred preduzeća „Dunav osiguranje“;

- Autobusi sa linije broj 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Аleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike, terminus “Trg republike”, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;

- Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Trg republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Аleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasoma;

- Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike, Francuska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom.

GORAN VESIĆ: UBUDUĆE MAANJE ZATVARANJA ULICA

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se napraviti spisak manifestacija zbog kojih će se vikendom zatvarati ulice i da će to ubuduće biti daleko manji broj nego što je to danas. On je gostujući na TV "Pink", istakao da su građani u pravu, jer postoje manifestacije zbog kojih treba zatvarati ulice kao što je Beogradski maraton ili neke državne manifestacje poput proslave Dana pobede.

– Postoje, međutim, i manifestacije za koje mislim da neke naše službe suviše lako daju dozvole za zatvaranje ulica. O tome smo prošle nedelje razgovarali gradonačelnik i ja sa nadležnim službama i dogovorili smo se da se utvrdi spisak manifestacija zbog kojih je dozvoljeno zatvaranje ulica. Ostale manifestacije će morati da se prilagode nekom drugačijem rasporedu, odnosno ili će biti u manje prometnim ulicama ili u prostorima koji su sada otvoreni za pešake, naglasio je Vesić.

On je dodao da sada u Beogradu ima skoro 20 hiljada kvadratnih metara pešačke zone, a neke manifestacije mogu da se održavaju i na Adi Ciganliji, Ušću i drugim otvorenim prostorima.

– To su veliki javni prostori gde je moguće organizovati priredbe i manifestacije, a da zbog toga ne trpe ostali građani, zaključio je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nela

    5. oktobar 2018 | 12:18

    Toliko ste preterali sa zatvaranjem ulica i remecenjem GSP linija ,da vise nista ne mozemo da zavrsimo ! Ne usudjujemo se da uopste krenemo vikendom negde zbog toga ! Dokle vise ? Ne stanujemo svi u Njegosevoj i Krunskoj ! Stvarno vise nema smisla !

  • Blok 45

    5. oktobar 2018 | 12:17

    Vesiću, dokle više? Parade, polumaratoni, maratoni, trijatloni, rolerijade...

  • Milan

    5. oktobar 2018 | 13:00

    Dokle bre vise!?!??!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA