Novi tržni centar uskoro niče na Zvezdari: Biće velik kao 21 fudbalski teren i nudiće kupcima izbor između 150 poznatih brendova

Sa modernim objektom na ulglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve Zvezdara će živnuti

  • 5

Novi šoping centar, velik kao 21  fudbalski teren, trebalo bi da se na proleće 2020. godine otvori na Zvezdari. Preko 150 poznatih brendova biće na dohvat ruke stanovnicima ovog kraja, a objekat će graditi MPC Properties, ista kompanija koja je Beograđanima već dala UŠĆE, Merkator, Ušće kule I i II i Navigator I i II.

Centar će se prostirati na površini od 130.000 kvadratnih metara, od čega će 43.000 biti rezervisano samo za kupovinu. Na mestu izgradnje, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, danas su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor MPC Properties Ingo Nisen položili kamen temeljac.

Dimitrije Tucović ponovo na Slaviji: Bista poznatog levičara opet krasi gradski trg

Foto: Marko Jovanović

- Kompanija MPC Properties je više od 16 godina prisutna na tržištu i postavlja najveće standarde gradnje i razvoja šoping i biznis destinacija. Beograđanima smo poznati po izgradnji i upravljanju UŠĆE šoping centrom. Procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija, a gde na 15 minuta hoda odavde živi oko 350.000 ljudi, ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen retail koncept - rekao je okupljenima Ingo Nisen, direktor MPC Properties.

Među drugim tržnim centrima ovaj će se izdvajati i svojim inovativnim konceptom, koji prati poslednje svetske trendove - sa više otvorenih površina i sa mnogo prirodnog svetla i zelenila.

Ingo Nisen Foto: Marko Jovanović

- Novi šoping centar karakterisaće i posebno kreiran zakupački miks, sa zvučnim stranim i domaćim imenima, od modnih i sportskih brendova, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana. Posebno nam j drago što je već više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije - dodao je Nisen i zahvalio se gradskoj upravi na još jednoj izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola.

On je istakao da je u pitanju zajednička investicija sa Atterbury Europe, vredna oko 110 miliona evra.

Polaganje kamena temeljca Foto: Marko Jovanović

- Kao jedan od investitora, u Atterbury Europe smo posebno ponosni zbog početka izgradnje ovog modernog šoping centra. Beograd je veoma dinamičan grad sa velikim potencijalom za napredak i naša je privilegija da budemo deo ovog značajnog projekta kojim će se napuštena industrijska lokacija transformisati u mesto za opuštanje i uživanje građana - objasnio je Raul de Vilier, direktor razvoja Atterbury Europe.

Predstavnici Grada su, sa druge strane, izrazili radost što će novi objekat učvrstiti poziciju Beograda na šoping mapi ovog dela Evrope.

- Grad Beograd pozdravlja svaku investiciju i za nas je veoma važno da se gradi u Beogradu. Razvoj grada zavisi od toga koliko se u njemu gradi, a mislim da smo poslednjih godina pokazali da smo grad koji se ubrzano razvija. Zato mi je drago što komapnija kao što je MPC Properties nastavlja da ulaže u naš grad, jer to pokazuje njihovo dobro iskustvo. Mi smo kao grad otvoreni za investiranje, i prvi smo u regionu doneli odluku da svako ko investira preko 100 miliona evra ima određenu pomoć od nas, koja se nama vrati kroz nova radna mesta. Želim da ohrabrim i druge investitore. Mi polako postajemo prestonica Balkana, i ekonomska, i politička, i kulturna - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić Foto: Marko Jovanović

Tržni centar trebalo bi da bude otvoren u narednih godinu i po dana, a na ogromnom ograđenom gradilištu već bučno i žurno operiše veliki broj radnika, 11 bagera i mnoštvo drugih građevinskih mašina.

Smešten između dva velika super marketa, ovaj tržni centar verovatno će ubrzano razviti ovaj kraj Zvezdare i učiniti ga atraktivnijim kako za njegove sadašnje stanovnike, tako i za one buduće.

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

Foto: Marko Jovanović

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    18. oktobar 2018 | 14:53

    Jel može išta da se sagradi a da nije tržni centar

  • Donat

    18. oktobar 2018 | 14:46

    Navali narode na šarenu lažu i puni džepove onima koji će vam uzimati poslednji dinar za krpice koje će vas činiti izuzetnim u odnosu na druge.

  • Bas cudno

    18. oktobar 2018 | 21:48

    A ja pomislih,jedna dobra SRPSKA FABRIKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA