"Puklo je i sve mi se smrklo pred očima. Eksploziju sam preživeo čudom": Prva izjava oca Marijane Mićić nakon nesreće

Bilo je užasno, izleteo sam iz auta od detonacije... Pukla mi je bubna opna, povređena mi je ruka, još sam u šoku, kazao je nesrećni Nebojša

  • 0

Ne znam kojim čudom sam preživeo eksploziju automobila, to niko ne bi. Pukla mi je bubna opna, izgorela mi je ruka, još sam u šoku... Nek se policija bavi time ko je podmetnuo tu bombu, priča očajni Nebojša Mićić (63) iz Beograda, otac voditeljke TV Pink Marijane Mićić.

Nebojša kaže da je u utorak automobilom "golf4" krenuo od kuće u Jajincima na posao u Kumodraž, u svoju staklorezačku radnju. U Ulici vojvode Stepe je malo brže naleteo na ležećeg policajca, kad je odjeknula eksplozija!

Prva fotografija Marijane Mićić sa povređenim ocem: Porodica sumnja da je uzrok eksplozije bila rakija koja se nalazila u kolima

- Puklo je i sve mi se smrklo pred očima... Detonacija me je izbacila iz auta... Još sam u šoku, a kako i ne bi bio. Lekari su zabrinuti za moje povređeno uvo jer mi je pukla bubna opna. Videćemo kako će ići lečenje. Što se tiče ruke, rekli su mi da sam zadobio opekotine prvog stepena. Međutim, za razliku od uva, ruka se dobro oporavlja - rekao je Nebojša.

On je svestan da su povrede minimalne u odnosu na to šta mu se moglo dogoditi.

- Samo kada pogledam automobil kako je raznet, neka jeza me prođe. Mislim da ovo što sam ja preživeo gotovo niko ne bi - kazao je još uvek potreseni Mićić.

NEBOJŠA NIJE POVEZAN SA SUMNJIVIM OSOBAMA

Na pitanje da li ima neka saznanja zašto bi neko podmetnuo bombu pod njegov auto, samo je rekao da je to posao policije.

Njegova ćerka Marijana, na koju se vodi razneti "golf4", a koji je poslednjih godina vozio Nebojša, nije želela da priča o stravičnom napadu. Kratko je rekla da je zauzeta snimanjem i prekinula vezu.

Mićićeva nije želela da daje komentare Foto: ATA Images

U policiji i dalje istražuju ko je umalo ubio Nebojšu, a i dalje je najverovatnija verzija da se greškom našao na meti profesionalnog ubice.

- Inspektori su proverili sve kontakte Marijaninog oca, kao i njenog brata, koji je takođe povremeno koristio "golf4" i ustanovili su da oni nemaju nikakve veze sa osobama iz kriminalnog miljea. Pritom, njih dvojica nemaju dosije u policiji - istakao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, bombaš je najverovatnije pomešao Nebojšin "golf" sa nekim sličnim vozilom, koji koristi osoba koja je trebalo da bude prava meta napada.

- Zato se sada proveravaju sve sumnjive osobe koje žive u blizini Nebojšine kuće u Jajincima ili kod njegove staklarske radnje. Ipak, moguće je i da je bomba greškom podmetnuta i dok je automobil bio parkiran u nekom drugom naselju - rekao je naš izvor.

Podsetimo, stravična eksplozija odjeknula je u utorak oko 13.30, u blizini Trošarine, u Ulici vojvode Stepe, naočigled mnogobrojnih pešaka i vozača.

- "Golf" je počeo da skreće kad je odjeknula eksplozija. Sva vrata na kolima su se otvorila od detonacije, a Nebojša je ispao iz auta. Stručnjaci su utvrdili da ga je spaslo i to što su prozori na autu bili otvoreni, pa ga je zato detonacija izbacila i ostao je samo lakše povređen. Prilikom eksplozije lakše je povređen i prolaznik, petnaestogodišnji dečak - objasnio je naš izvor.

LUKIN SARADNIK RAZNET ISTOM BOMBOM

Eksploziv koji je bio podmetnut pod automobil Nebojše Mićića poznat je pod nazivom "marmelada", a u pitanju je privredni eksploziv. Interesantno je da je takozvana marmelada bila podmetnuta i pod džip Siniše Milića (45), koji je 19. juna raznet i ubijen na Autokomandi. Inače, Milić je bio pripadnik kriminalne grupe Luke Bojovića.

- Naravno, to što je ista eksplozivna naprava korišćena u ova dva slučaja, to ne znači da su povezana. Međutim, biće svakako provereno poreklo tih bombi, jer je sasvim moguće da su potekle sa istog mesta - naveo je naš izvor iz istrage.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA