Selaković položio vence borcima za oslobođenje Beograda: Intoniranjem himne uz počasni stroj Gardista Vojske Srbije odata počast stradalima (FOTO)

Odavanje pošte borcima za oslobođenje Beograda počelo je intoniranjem državne himne i postrojavanjem Gardista Vojske Srbije, a izaslanik predsednika upisao se i u Knjigu žalosti na Spomen-groblju

  • 2

Povodom 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković položio je danas vence na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Dimitrije Tucović ponovo na Slaviji: Bista poznatog levičara opet krasi gradski trg

Odavanje pošte borcima za oslobođenje Beograda počelo je intoniranjem državne himne i postrojavanjem Gardista Vojske Srbije, a izaslanik predsednika upisao se i u Knjigu žalosti na Spomen-groblju.

Izaslanik predsednika Srbije upisao se u Knjigu žalosti na Spomen-groblju-FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Beogradskom ofanzivom, koja je trajala od 12. do 20. oktobra 1944. godine, okončana je 1.287 dana duga nemačka okupacija Beograda.

Na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda sahranjeno je 1.395 boraca Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije, dok je živote izgubilo oko 4.000 boraca.

generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković položio je danas vence na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu-FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Povodom oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu, danas će u Beogradu biti održan memorijalni defile "Korakom pobede do slobode".

Učesnici defilea prošetaće do Palate Albanija gde će biti održan muzičko-scenski program "Oslobođenje - pobeda kroz muziku i igru".

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. oktobar 2018 | 17:36

    SLAVA I HVALA OSLOBODIOCIMA BEOGRADA CRVRNOJ ARMIJI I VECNA SLAVA PRVIM BORCIMA U POROBLJENOJ EVROPI RAVNOGIRCIMA DRAZE MIHAJLOVICA PROTIV FASIZMA !!! SVIMA UBIJENIMA U PRVOM MESECU JOSKINOG TERORA U BEOGRADU 56HILJDA INTELETUALACA I BOGATASA VECNI MIR U RAJU!!

  • Ateista senior

    20. oktobar 2018 | 11:38

    SLAVA SVIM PALIM BORCIMA NOVJ,PARTIZANIMA I KOMUNISTIMA ZA OSLOBOĐENJE BEOGRADA,SLAVA SVIM BORCIMA CRVENE ARMIJE I OSTALIMA KOJI SU SE BORILI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA