≫ 

Guslar mejd in Čajna: Seo je na stolicu na Zelenjaku i proizveo melodiju na kojoj će mu mnogi muzičari zavideti (VIDEO)

Zvuk je bio mnogo nežniji, smireniji, kao prijatni stranac iz neke druge filozofije

  • 4

- I guslari su postali "mejd in Čajna" - šaputali su prolaznici na Zelenom vencu, ipak ne želeži da svojim komentarima naruše zvuke neobičnog instrumenta. Kako god da se taj instrument zove. Njegov je svirač svejedno tog dana bio najpopularniji među uličnim muzičarima, od kojih svakog dana dobijamo obrade hitova na engleskom, "Kaćušu" i "Đurđevdan".

Da li je sa pristigom turista iz Kine Beograd dobio i zabavljače po njihovom ukusu ili je ovo samo najnoviji dodatak naše ulične muzičke scene, pitali su se oni.

 Seoska svirka koja je osvojila celu Srbiju: O ovim momcima svi pričaju zbog kola sa traktorom, a oni prave još jače nastupe (VIDEO)

Po pozi, gudalu i obliku sviraljke ovaj umetnik je okupljene neodoljivo podsećao na naše guslare. No zvuk nije mogao biti drugačiji. Ni traga od borbenosti i sirove, muške snage koja izbija kada se zategnu žice od konjskih dlaka.

Zvuk koji se na Zelenjaku probijao kroz saobraćajnu buku bio je mnogo nežniji, smireniji, kao prijatni stranac iz neke druge filozofije, iz nekog drugog sveta.

Znate li kako se zove instrument sa snimka? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravni

    21. oktobar 2018 | 00:56

    Gospodin,svira svaki dan ispred Pravnog fakulteta.Njegova muzika ukazuje na dusevni mir,kulturu njegove zemlje i naroda.Divno je videti ga i cuti u jednoj od najbucnijih ulica nase prestonice.

  • Maksimus

    21. oktobar 2018 | 00:13

    Sve vise kineza zivi kod nas, vidjam ih skoro svaki dan, izgleda da se tamo reklamira Srbija

  • Kraken

    21. oktobar 2018 | 00:10

    Ovo je istočnjački stari instrument. Zove se ,,Kineska violina''..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA