≫ 

Žena je ležala nepomična ispred bolnice, a niko nije hteo da joj pomogne. Da li ste sigurni da i vi ne biste okrenuli glavu? (VIDEO)

Događaj je zabeležen 1. novembra

  • 6

Zamislite ženu koja poput pijanice leži skoro 24 sata ispred Kliničkog centra, nepomična, okružena muvama i natopljena sopstvenom mokraćom. Svi je obilaze: prolaznici, lekari, policija... Šta biste vi učinili?

Upravo takva jedna žena, po imenu Zorica, ležala je baš ispred Kliničkog centra i svi su je obilazili, bar tako tvrdi Katarina Durda, koja je odlučila da ženi pomogne. Najpre joj je dala novac za hranu, a u povratku sa posla zatekla ju je u istom položaju.

Njena savest joj nije dala mira, i pokušala je da učini sve što može da je spase. Ali uzalud. Ko je odgovoran za ljude koji se u ovakvom stanju nalaze na ulici i kako uopšte prepoznati da su oni u nevolji i da im je potrebna pomoć?

- Shvatila sam da ne može da ustane, vukla sam je, zaustavljala ljude. Petoro nas ju je vuklo, a ona je vrištala od bolova zbog ukočenosti. Ova žena je od 31. oktobra u 18 sati do 1. novembra u 16 sati ležala i niko nije hteo da joj pomogne, od svih medicinskih radnika i prolaznika koji prođoše tuda. Nema koga nisam zvala. Bilo je i ljubaznih ljudi, ali znate "nije do njih". Ničija odgovornost nije - piše Katarina na svom fejsbuku.

Našla se, kaže, jedna medicinska sestra koja je obećala da će urgirati da dođe hitna služba i pomogne joj da podigne ženu.

- Zahvalna sam što su je podigli, ali izdrali su se na mene i rekli su mi da je pun grad takvih i tada mi je bilo još teže - napisala je ona i dodala da je posle toga došla policija i da su rekli da će ženu odvesti u bolnicu "Laza Lazarević".

Međutim, kako priča Katarina, sada se Zorici gubi svaki trag.

- Ujutro sam otišla do "Laze Lazarević" upitala sam za Zoricu i rekli su mi da nije primljena... Plašim se da su je izbacili opet na ulicu. Molim vas ako ste moćniji od mene, a slične duše i vere u Gospoda pomozite mi dok je živa negde opet na betonu - moli Katarina.

Navodno, žena je prethodno boravila u Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

VIDEO: Atmosfera u prihvatilištu za odrasla i stara lica

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. novembar 2018 | 13:48

    OVO JE TIPICNO PONASANJE LJUDI KAO NA ZAPADU STIM STO BI TAMO I DOSLA HITNA POMOC NA POZIV POLICIJE ALI AKO NEMA KARTICU ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA I NEMA KO DA PLATI OTISLI BI I NISTA IM NEBI SMETALO DA OSOBA UMRE!!! OVDE JE SVE KOLIKO PARA TOLIKO I MUZIKE-AKO STE BOGATI ZIVECETE MNOGO MNOGO DUZE!!

  • Б

    4. novembar 2018 | 16:49

    Драга Катарина ти си милостиви самарјанин. Благо твојој души

  • Nikolas

    4. novembar 2018 | 14:03

    KAO OVDE NA ZAPADU A MI PRIHVATAMO ZAPADNE VREDNOSTI!! SLOBODNO MOZES DA LIPSES NA ULICI I VECA JE BRIGA ZA PSA NEGO ZA COVEKA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA