Ove beogradske lepotice nećete prepoznati: Obnova fasada u centru grada nastavlja se punom parom (FOTO)

Uskoro počinju i radovi u Zemunu

  • 3

Rekonstrukcija fasada u kulturno-istorijskim celinama u Beogradu ulazi u četvrtu fazu. Tako su zablistala zdanja u Dobračinoj ulici, na uglu Pop Lukine i Maršala Birjuzova, Dečanske i Despota Stefana.

Završavaju se i radovi na fasadama zgrada na uglu Gračaničke i Vuka Karadžića, Džordža Vašingtona i Despota Stefana, ali i Vasinoj ulici.

Do kraja meseca počeće i rekonstrukcija fasada u starom jezgru Zemuna: čak 30 fasada u Glavnoj, 15 u Gospodskoj, 9 na Magistratskom trgu i 5 na Avijatičarskom trgu.

Foto: Promo

Istovremeno, u istorijskom jezgru Beograda nastaviće se sa projektom rekonstrukcije fasada i to u ulicama Kralja Petra, Gračanickoj i Zmaja od Noćaja.

Naredne godine na red će doći i zgrade u Brankovoj ulici.

U prethodnom periodu rekonstruisano je gotovo 200 fasada i to po celinama:  Kosančićev venac, Karađorđeva, Kralja Milana, Fruškogorska, Zadarska, ali i pojedinačni objekti od značaja za grad.

Sve fasade dobiće i dekorativno osvetljenje štedljivom led rasvetom.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bolje nego da se profucka

    5. novembar 2018 | 19:41

    to su drustvene zgrade jel tako???? Mi sami moramo svoje da krečimo i renoviramo. Blago onom ko je jos u komunizmu pa stalno skida kajmak. Kojagod vlast dodje oni uvek imaju sve. Neko je u robovlasnickom drustvu stoji 8 sati nuzdu vrsi u gace.Neko u kapitalizmu sve plaća. Najbogatiji placaju na sporednom koloseku a na drusvenom nista ili min i takodalje sve kombinacije su kod nas i igri. Da je Život u pitanju NIKO NE BI POGODIO KOJE NAM JE DRUSTVENO UREDJENJE.

  • Andrej

    7. novembar 2018 | 08:09

    Rekonstrukcija fasada u Brankovoj ulici je bila obecana za 2017-tu godinu! Kao i rekonstrukcija i Kneza Milosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA