"Gradsko zelenilo" sada sve prilagođava deci, a ovako izgleda rekonstruisani parkić na Miljakovcu (FOTO)

Park je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

  • 5

Obnovljeno dečje igralište u Ulici Stanka Paunovića Veljka na Miljakovcu osim novih rekvizita, gumene podloge, ima i iscrtanu školicu, automobile, drvo i raketu, što ga čini lepšim i drugačijim, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom otvaranja ovog parka za decu.

Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević.

- Zadovoljstvo mi je uvek kada otvorimo neko igralište za decu, a ovim sam posebno zadovoljan iz nekoliko razloga. Ovo igralište ima neke novine u odnosu na ono što smo do sada radili, a to je iscrtavanje školice i automobila. Naše "Gradsko zelenilo" menja svoj način rada i prilagođava se deci, pa je ovo igralište malo lepše. Zadovoljan sam i zbog toga što u ovom delu grada živi oko 5.000 ljudi. Ovde ima nekoliko igrališta, ali nijedno nije bilo urađeno po novim standardima - pojasnio je Vesić.

Foto: Beoinfo

Igralište je urađeno na zahtev građana, a potom na zahtev Opšitne Rakovica, naveo je Vesić i dodao da se na taj način podiže kvalitet života.

- Predstavnici opštine su razgovarali sa građanima, a oni traže i igralište za pse. To ćemo uraditi u narednom periodu, a tražili su i teretanu na otvorenom. Teretane su veoma popularne, građani ih traže i trudićemo se da ih postavimo gde god možemo. Zadovoljan sam što građani Miljakovca sada imaju novo igralište, deci se ono već dopada, a u narednim godinama ćemo nastaviti da ih uređujemo na teritoriji Beograda jer za tim postoji potreba -naglasio je Vesić.

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika je apelovao na građane da čuvaju igralište, jer se neretko dešava da nakon nekoliko meseci ono bude uništeno.

On je podsetio da je u poslednje četiri i po godine urađeno više od 250 ovakvih igrališta na teritoriji grada i da ih ima više od 800.

Foto: Beoinfo

- To znači da nas u narednim godinama čeka posao da obnovimo sva igrališta - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. novembar 2018 | 15:19

    "Gradonačelnik je apelovao na građane da čuvaju igralište". Zar to nije obaveza države i njega???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA