Bez Barbare na večerašnjem protestu: Otvorila bolovanje, tužila 16 ljudi koji su joj pretili

Novinarka Studija B kaže da je pretrpela pakao posle izveštavanja sa protesta, a zbog pretrpljenog stresa, ona pije lekove za smirenje i još je pod terapijom

Izveštavanje Barbare Životić sa prošlonedeljnog protesta "Stop krvavim košuljama", izazvalo je oštre rekacije, usledio je niz verbalnih napada, kao i najtežih uvreda i pretnji koje su joj upućene putem društvenih mreža.

Novinarka Studija B kaže da je pretrpela pakao posle izveštavanja sa protesta, a zbog stresa, ona pije lekove za smirenje i još je pod terapijom.

- Malo sam bolje sada, u odnosu na prve dane posle protesta, ali nisam dobro. Pretnje nisu prestale, još uvek ih šalju, ali ih je znatno manje nego prvih dana - rekla je ona za Telegraf.

Zbog poziva na njeno ubistvo, kako je rekla, podnela je krivičnu prijavu protiv 16 lica, za sada, koji joj "najstrašnije pretnje" upućuju putem društvenih mreža, a taj spisak će se proširiti.

Novinarka Studija B kaže da je pretrpela pakao posle izveštavanja sa protesta, a zbog pretrpljenog stresa, ona pije lekove za smirenje i još uvek je pod terapijom-Pritnskrin: Studio B

- Šalju mi poruke u kojim mi prete ubistvom, silovanjem, prete da će mi staviti kesu na glavu. Ima onih koji javno, putem profila na društvenim mrežama, pozivaju na linč. Zbog svega toga, ja sam na bolovanju, tako da večeras neću izveštavati sa protesta - rekla je ona.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP istražiti pretnje novinarki Studija B, ali i drugim novinarima i da ne postoji nijedan slučaj koji je manje ili više prihvatljiv.

- Svako nasilje je neprihvatljivo i pozivam celo društvo da ne postoje razlike u tome da li im se sviđa kako izveštava neki novinar, pa da prete silovanjem ili smrću i da to prema nekom bude prihvatljivo, a prema nekom drugom neprihvatljivo. Svako nasilje i pretnja moraju da budu jednodušno osuđeni - izjavio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    15. decembar 2018 | 20:13

    JAdna Barbara sta je sve prezivela od strane opozicije, pa oni su uzasni ljudi.

  • Makicaa

    15. decembar 2018 | 17:46

    Jadna devojka, samo je rekla surovu istinu ... Pozdrška za nju

  • ana

    15. decembar 2018 | 19:54

    Ono sto su uradili Barbari nije bilo ni malo lepo i nije ni malo humano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA