U subotu besplatni ginekološki pregledi u Domu zdravlja "Savski venac"

Opština Savski venac u saradnji sa Domom zdravlja "Savski venac" u okviru Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, organizuje besplatne preventivne ginekološke preglede u subotu, 26.januara u periodu od 9.00 do 17.00 časova

  • 1

Ova akcija je deo kontinuirane kampanje borbe protiv karcinoma grlića materice i još jedna u nizu pokazatelja odgovorne zdravstvene politike, u kojoj sve Beograđanke mogu bez uputa i zakazivanja da obave ginekološki preventivni pregled.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović ovim povodom apelovala je na sve sugrađanke da redovno obavljaju ginekološke preglede i da na vreme misle na svoje zdravlje, jer rano otkrivanje može sprečiti karcinom grlica materice.

Osim pregleda lekari će sugrađankama davati edukativne savete i razgovarati sa njima o tome šta znači prevencija, kao i o brojnim drugim temama vezanim za prevenciju i lečenje raka. Pregledi će se vršiti u prostorijama Doma zdravlja „Savski venac“ u Pasterovoj 1.

Republika Srbija se prema stopama obolevanja od karcinoma grlića materice nalazi na četvrtom mestu među evropskim zemljama. Karcinom grlića materice je treći vodeći uzrok u obolevanju i peti u umiranju od svih malignih tumora kod žena u Srbiji. Ovi podaci ukazuju da svakoga dana u Srbiji obole 4 žene, a nažalost 1 žena izgubi bitku sa ovom malignom bolešću.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA