Uskoro će se završiti problemi Osnovne škole "Pavle Savić": Problematično gradilište koje je ugrožavalo bezbednost dece biće zatrpano!

Radovi na dva bespravna objekta u Ulici Miroslava Krleže bb su obustavljeni još 2014. godine

  • 1

Rešenje problema koje Osnovna škola "Pavle Savić" u Mirijevu ima sa komšijskim gradilištem, je na vidiku. U dvorištu škole se, naime, pojavila rupa, koja se postepeno povećava. Taj deo dvorišta je uz samu ivicu gradilišta koje je ukopano duboko u zemlju i na kom postoje temelji buduće građevine. Šta god da su radnici na tom gradilištu radili, počelo je da utiče i na školsko dvorište. 

Direktor škole Milan Krstić je ogradio taj deo dvorišta upozorivši dečicu da se drže dalje od tog ćoška.

Problematični ćošak ograđen žicom, Foto: Telegraf

Kako smo saznali od Sekretarijata za inspekcijske poslove, radovi na gradilištu dva bespravna objekta u Ulici Miroslava Krleže bb su obustavljeni još 2014. godine.

Od tada nije bilo radova, ali je gradilište ostalo kakvo je i bilo u trenutku prekida radova, neobezbeđeno.

Istaknuto obaveštenje osnovcima, Foto: Telegraf

Građevinski inspektor ovog Sekretarijata pregledao je školsku ogradu OŠ "Pavle Savić", koja se nalazi na granici sa neobezbeđenim iskopom, zapisnički konstatovao stanje i doneo rešenje kojim se zabranjuje korišćenje dela školskog dvorišta.

U daljoj proceduri, po hitnom postupku, Gradska građevinska inspekcija je započela proceduru zatrpavanja iskopa, čime će obezbediti susedne objekte i okolinu.

Već petu godinu gradilište zvrji prazno, Foto: Telegraf

ODREĐEN IZVOĐAČ RADOVA

Kako navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, izvršen je postupak javne nabavke, određen je izvođač radova i izvršenje će započeti 26. marta.

Na jednoj od fotografija vidi se i da je ispod trotoara ozbiljno potkopana zemlja, očigledno investitoru nije bilo dovoljno postojećeg prostora, pa je rešio da "štrpne" još malo.

Nadamo se da će zatrpavanjem rupetine gde je bilo gradilište, nestati i svi problemi koje ova škola ima sa dvorištem i da će deca moći da uživaju u celom dvorištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    5. mart 2019 | 01:56

    Pa nije bas tako, pre par meseci je uhapsen investitor koji je od letos nekaznjeno rusio, kopao i betonirao na tom mestu. Tako da nije od 2014 napusteno gradiliste vec su od 2014 korumpirani sluzbenici sekretrajata za legaliazciju sprecavali rusenje i uklanjanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA