≫ 

Građevinci hodaju bez opreme po skeli na 9. spratu na Novom Beogradu, a investitor ne vidi problem (VIDEO)

Radnici se slobodno kreću na velikoj visini

  • 11

Neverovatan snimak dvojice radnika koji se kao od šale šetaju na skeli na devetom spratu jedne zgrade u izgradnji na Novom Beogradu osvanuo je na jutjubu, a kao investitor ove zgrade u komentaru je naveden Auto centar Stojanović.

Jedan od radnika ima šlem, a drugi ne, ali nijedan nema potrebnu opremu za zaštitu na radu na visini, pa njihovo slobodno šetanje izgleda veoma opasno.

Naš novinar odmah je poslao mejl, a potom i pozvao telefon koji je pronašao na sajtu nova45.rs, pošto je reč o prezentaciji kompleksa koji gradi upravo Auto centar Stojanović.

Umesto uljudnog odgovora da li je mejl primljen ili ne, osoba koja nije htela da se predstavi doslobno je našem novinaru očitala lekciju. Kada smo objasnili šta je problem dobili smo odgovor "Pa šta?!"

Printskrin: nova45.rs

- Zovite te radnike. To su budale što ne stavljaju šlemove. Ko je izvođač radova? Nisam to ja. Šta vi radite, koji je vaš posao? Sekirajte se za važnije stvari, oni imaju svoju glavu - kazao je.

Na našu konstataciju da smo upravo u mejlu postavili pitanje o tome ko je izvođač radova, jer je jasno da investitor i izvođač obično nisu ista firma, dobili smo odgovor da smo se javili na pograšnu adresu.

Foto: Telegraf

I za kraj, umesto da se predstavi, čovek sa druge strane rekao je "Šta vas briga s kim ste razgovarali".

Povodom ovog slučaja uputili smo i pitanja Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a o ovom problemu obavestićemo i Inspekciju rada.

Upravo u građevini zabeležen je veliki broj povreda na radu sa smrtnim ishodom, a za samo četiri godine ukupno je na radu (u svojim profesijama) život izgubilo skoro 200 ljudi. Samo prošle godine 53 ljudi stradalo je na radnom mestu.

VIDEO: Radnici EPS- a snimljeni u restoranu kako primaju mito

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    5. mart 2019 | 16:04

    Padom sa 9 spratu šlem mu uopšte netreba.

  • Marko

    5. mart 2019 | 14:21

    Za ljude koji su upuceni bar malo sa montazom skele znaju da ovako mora...jos nema masine za montazu skele, mora covek.

  • Dusanks

    5. mart 2019 | 14:34

    Da ima drzave, bilo bi inspekcije. Nikoga nije briga za radnike, za narod. Korupcija. Cudno da se ministar Stefanovic nije oglasio, tim povodom! 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA