≫ 

U Beogradu rođena beba teška više od 5 kilograma: Mala Mila je prava šampionka (FOTO)

Milina mama se oseća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno

  • 10

Nakon što se krajem februara u Skoplju rodila najveća beba u Severnoj Makedoniji, dečak težal 5.700 grama, malu šampionku dobio je i Beograd. Naime, Beograđanka Mila je na svet došla 11. marta u porodilištu KBC Zvezdra. Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama!

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma retkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdra, tek tri bebe imale više od 5.000 grama.

Milina mama se oseća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice.

Foto: Printskrin RTS

- U protekla 24 sata u porodilištu na Zvezdari rodilo se devet beba, četiri dečaka i pet devojčica. Sve bebe su dobro - istakao je ginekolog Bojović.

Uskoro će biti otvoreno renovirano odeljenje Ginekologije i perinatologije tako da će se raditi punim kapacitetom i u boljim uslovima i za pacijente i za osoblje KBC Zvezdara.

BEBA REKORDER I U SKOPLJU

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju rođena je najveća beba u Severnoj Makedoniji. Zdrava muška beba na svet je došla prošlog meseca i rođena je prirodnim putem.

Foto: Facebook/ ЈЗУ Универзитетска Клиника за Гинекологија и Акушерство - Скопје

Sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju ističu da se radi o svojevrsnom kuriozitetu, jer se prosečna težina beba prilikom porođaja kreće između 3.000 i 4.000 grama.

Pored brojnih čestitki majci i želja da njeno dete bude živo i zdravo, na Fejsbuk stranici klinike, jedan od korisnika ove socijalne mreže postavio je pitanje da li je normalno da se prirodnim putem na svet donese ovako velika beba.

- Nema razloga da se ne rodi spontano ukoliko karlične mere odgovaraju onim bebe - odgovorili su sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju.

VIDEO: Ova beba je rođena lakša ali koliko voli picu ubrzo će se ugojiti

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. mart 2019 | 11:27

    Nek je ziva i zdrava

  • Mašala

    12. mart 2019 | 12:47

    Nek je dijete i majka živo i zdravo !!?Lijepa vijest ne samo crnjaci

  • dg

    12. mart 2019 | 11:32

    Svaka čast i za majku i za bebu, ali ako je beba imala 5,25kg to nije skoro 6kg nego je bliže 5kg ako se vec zaokružuje na cijeli broj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA