≫ 

Dečak (10) tvrdi da su ga drugovi silovali motkom: Ministarstvo poslalo tim u školu "Karađorđe", direktor i dalje ćuti

Кada budemo imali kompletnu sliku o događaju, javnost će biti obaveštena, navode u Ministarstvu

  • 24

Nakon stravične ispovesti dečaka P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, koji tvrdi da su ga dvojica vršnjaka iz odeljenja najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu škole, Ministarstvo prosvete u ovu ustanovu poslalo je Tim za zaštitu od nasilja i diskriminacije.

- Tim je stupio u kontakt sa nadležnima u školi koji preduzimaju korake u okviru svojih ingerencija. U ovoj, kao i u ostalim ovakvim situacijama, držimo se propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o najboljem interesu deteta. Кada budemo imali kompletnu sliku o događaju, javnost će biti obaveštena - odgovaraju za Telegraf.rs u ministarstvu prosvete.

Kada smo pozvali školu "Karađorđe" da proverimo šta će oni preduzeti ovim povodom, rekli su nam da direktor neće komentarisati "događaj". Na našu konstataciju da je posredi ozbiljna stvar, ženski glas s druge strane žice samo je odbrusio: "Direktor neće davati izjave!"

Zgroženi otac kaže da se zločin dogodio 4. marta oko 17 sati, kad su đaci izašli iz škole.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - ispričao je kroz suze Mitrović za "Kurir".

Prema njegovim rečima, dvojica učenika su njegovog sina nazivala pogrdnim imenima, udarala, bacala u blato, a potom silovala motkom.

- Odvukli su ga iza škole i tu je počeo psihički i fizički teror. Uvrede su odjekivale parkom, a zatim je jedan od njih uzeo drvo i počeo divljački da ga gura u analni otvor mog sina. Dete je vrištalo i dozivalo pomoć, a đaci su svirepo zlostavljanje snimali mobilnim telefonima. Jedan se grohotom smejao, a drugi je ispuštao krike koji su podsećali na lavež besnog psa. Moj sin je, prepričavajući strašne i bolne scene, plakao, a ja sam se trudio da zadržim suze - priseća se potreseni otac.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan5815

    19. mart 2019 | 14:14

    Roditelji dece izgrednika kažnjavati papreno novčano, privorom roditelja pa čak i privremenim ili trajnim oduzimanjem dece. A za popravni dom apsolutno jesam. Samo to moraju da budu ustanove sa savremenom potrebnom negom te dece. Deca treba da osete na svojoj koži za ono što učine. Ja sam roditelj, i moja ćerka ima određene probleme u školi. Deca su danas upoznata sa svojim pravima, tj. znaju da su zaštićeni ko beli medvedi, pa im se amnestira skoro svaka glupost koju počine. Zato se i tako ponašaju. Tu su roditelji 90% krivi,a 10% javni servisi, koji promovišu svakakve zapadnjačke gluposti. Dok se prave srpske vrednosti i hrišćanski moral zanemaruju.

  • Promene

    19. mart 2019 | 12:35

    Dok se vlasti bave politikom i Kosovom, a građani preživljavanjem, društvo strahovitom brzinom ide nizbrdo. Nema dana da ne pročitam vest o zgražavajućem nasilju među decom ili odraslima. Potrebne su nam korenite promene, reforme u obrazovanju počev od vrtića, bolji izbor vaspitača i nastavnika (i odgovarajuće plate), da nema pritisaka nad njima, nego da mogu da vaspitavaju i disciplinuju decu, kontrola TV programa (cenzura programa gde ima nesankcionisanog nasilja kao na pr. u rijalitijima). Dalje, uvođenje jednog ili više časova gde bi učili decu kako da se ponašaju međusobno i prema zajedničkoj imovini, daleko veća pomoć pedagoga i psihologa i učenicima i roditeljima. Nigde se ne uči kako biti roditelj, treba pomoći roditeljima preko brošura, savetovanja, TV programa. Kakvi ljudi mi to postajemo?

  • Nenad

    19. mart 2019 | 12:46

    Onog sto je lajao staviti u kavez, a ovog drugog u mentalnu ustanovu. Roditelje u zatvor ili debelu novcanu kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA