≫ 

Marko je doktor i obožava životinje, a jednom fotografijom oduševio je sve: Pred divnim prizorom istopila su se i najtvrđa srca (FOTO)

Bebice su se sklupčale u Markovoj ruci. Svakim danom su sve snažnije

  • 6

Pet beba veverica, koje još nisu ni progledale, preživeće i bez mame, zahvaljujući nekim dobrim ljudima i odličnim veterinarima.

Ova novorođenčad, koja trenutno više podsećaju na štenad, nego na čuporepe glodare, smeštena su u Lazarevcu, u ambulanti "MarkoVet", gde doktor Marko brine o njima.

- Hranimo ih na špric, otprilike na svaka dva sata mešavinom mleka, ovsenog brašna i meda. Veverice će progledati oko 18. dana, a oko 25. počeće da uzimaju čvrstu hranu - rekao je Marko Milovanović za Telegraf.rs, dok mu se svih pet mališana migolji u jednoj ruci.

On je dodao da od ovih mladunaca možemo mnogo naučiti - da za život mora da se bori. 

Čim je veterinar okačio slike na svoj profil, odmah su počeli da mu se javljaju ljudi sa decom, oduševljenom idejom da upoznaju krznene drugare, čiji repići još nisu čupavi, ali se po noktima vidi da će jednog dana gospodariti drvećem.

Marko je rado prihvatio njihov predlog. Ovaj veterinar, inače omiljen u svojoj zajednici, čuven je po tome što pomaže svakoj životinji kojoj može, bila ona domaća ili divlja, vlasnička ili lutalica. Prošle godine je tako spasao lane od posledica oštre kose, a onda vratio u život pse otrovane svinjskim mesom u Lazarevcu.

Video: Svinjskim mesom truju pse po Lazarevcu

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    26. mart 2019 | 11:13

    Cestitam doktore! Ulepsali ste mi dan!

  • vulkanizer

    26. mart 2019 | 11:47

    Bog ti dao zdravlja, ziv bio dobri covece

  • Ivana

    26. mart 2019 | 12:20

    Bravo, Mare!!! Nisam ni sumnjala u tebe! Marko je, inače, odličan veterinar i jos bolji čovek. Ja svoje životinje iz Beograda vodim kod njega. Topla, topla preporuka za njega kao veterinara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA