Đaci na Dorćolu u panici dozivali profesorke, dečko samo što nije skočio sa škole, ali ga je drug spasao u poslednjoj sekundi

Incident se dogodio jutros u Srednjoj školi "Stari grad" na Dorćolu

  • 0

Prava drama odigrala se jutros u Srednjoj elektrotehničkoj školi "Stari grad" na Dorćolu, kada je učenik P. B. (16) pretio da će da se ubije. Dečak se posle drugog časa, oko 9.30, popeo na sims na drugom spratu u nameri da skoči, ali ga je drug iz odeljenja u poslednjem trenutku sprečio.

Kako saznaje "Alo", dok su ostali učenici tog odeljenja krenuli na mali odmor, P. B. se odvojio i ušao u susednu prostoriju. Njegov drug je primetio da se iskrao i odmah je krenuo za njim.

Zatekao ga je kako stoji na simsu i gleda dole u beton. Druga deca su ga istovremeno ugledala iz dvorišta i alarmirala sve u školi.

- Nastao je pravi stampedo. Dok su neki jurili da obaveste profesore, drugi su se okupili ispod prozora i glasno počeli da ga ubeđuju da siđe. Za to vreme, prijatelj mu se polako približavao, govoreći mu da je vredno živeti. U trenutku kada je izgledalo da je sve izgubljeno, P. B. se na nagovor druga predomislio, prihvatio njegovu pruženu ruku i sišao sa simsa. Posle dirljivog zagrljaja dva druga, Hitna pomoć je dečaku dala sedative i prevezla ga u bolnicu - kaže sagovornik "Aloa".

Prema njegovim rečima, dečak ima ozbiljne probleme zbog kojih se leči.

Policija je razgovarala sa dečakom koji je spasao druga, kao i sa direktorkom škole.

Kako su ispričali đaci, odjednom je nastao haos i svi su istrčali napolje i videli P. B. na simsu, kao i njegovog druga, koji ga je ubeđivao da siđe.

Psiholozi ukazuju da je teško prepoznati depresiju kod dece, jer su simptomi slični onima koji su karakteristični za period puberteta i adolescencije.

SOS LINIJA RADI 24 SATA

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" osnovala je prvu nacionalnu SOS liniju za prevenciju samoubistva. Svi oni koji se teško nose sa problemima, svi kojima je potreban razgovor i savet, mogu dapozovu broj 011/7777000, 24 sata dnevno.

(Telegaf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA