≫ 

Srbi na Sajmu automobila iskeširali 45 miliona evra: Prodato 3.000 vozila

Nebojša Lindić iz Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AANS) kaže da su uvoznici, koji su imali dosta vozila na lageru, zabeležili impresivnu prodaju

  • 23

Nakon 53. Međunarodnog salona automobila u Beogradu, koji je juče završen, auto-kuće imaju razloga za zadovoljstvo. Kupci su im, naime, ostavili čak 45 miliona evra.

Nebojša Lindić iz Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AANS) kaže da su uvoznici, koji su imali dosta vozila na lageru, zabeležili impresivnu prodaju.

Kupci su, generalno, najveće interesovanje pokazali za modele koji su na popustu, u cenovnom rangu između 10.000 i 15.000 evra. Međutim, prodati su i skuplji modeli. Još se ne zna njihov tačan broj, ali se pretpostavlja da je prodato pet ili šest luksuznih automobila - rekao je Lindić za Srpski telegraf.

Foto: Nikola Tomić

Kako kaže, Lindić, kupovalo se i na kredit i za gotovinu.

- Što se tiče odnosa keša i kredita, većina uvoznika navodi da su podjednako zastupljena oba modela plaćanja. Ipak, kod pojedinih prodavaca potrošači su uglavnom birali lizing i kredit. Bilo je dosta zanimljivih ponuda sa niskom kamatom - rekao je za Srpski telegraf Lindić.

Foto: Nikola Tomić

Električni "jaguar" osvojio je sajamsku nagradu, a ovaj model koji je prošle godine lansiran i dobio je više od 55 nagrada, između ostalog proglašen je iza evropski auto godine.

Foto: Nikola Tomić

Najskuplji model sajma "rols-rojs kalinan"  od 415.000 evra nije našao kupca.

Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Koliko su hostese sa sajma automobila brze na jeziku

(Telegraf.rs/ST)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SOVJET

    1. april 2019 | 08:25

    Šta reći; izgleda da je velika kriza..?????

  • Marko cg primorje

    1. april 2019 | 09:18

    Kriza😀 dobro vi zivite ne zalite se...a neka milo mi je nisam zavidan srecno vozili

  • 937

    1. april 2019 | 08:35

    Pa posle kao nema se....lose se zivi, kafici i restorani puni tokom cele nedelje...skupi kvadrati se prodaju, putovanja, svi se hvale svojim lux zivotima...fb instagram...sta se bunite???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA