≫ 

Prva kiša i već nove muke meštana iz "Vojvode Vlahovića": Naselje iz pakla opet pod vodom (FOTO) (VIDEO)

Voda je nadirala u dvorišta, a odatle u kuće

  • 3

Voždovačko naselje Vojvode Vlahovića koje se nalazi na samo 15 minuta od centra grada, tokom svakog jačeg pljuska bude odsečeno od sveta. Problemi sa kojima se ovi meštani svakodnevno sreću su veliki, pa se tako danas građanima iz Vojvode dogodio potop.

Uske i krivudave ulice bile su očas posla poplavljene, voda je nadirala u dvorišta, odatle u kuće. Automobili u takvim uslovima ne mogu ni da mrdnu.

PROBLEM NEREŠEN OD RANIJE

Na Fejsbuk strani Vojvode Vlahovića, naišli smo na nekoliko fotografija i videa. Građani su apelovali na nadležne da hitno reaguju i naglasili da je u prekidu kompletan saobraćaj, a da je problem isti kao i ranije.

Situacija je iz minuta u minut sve alarmantnija, upozoravaju stanari naselja.

- Apelujemo na nadležne da izađu što pre na teren pošto je imovina pojedinih stanovnika naselja ugrožena izlivanjem velike količine vode u njihove domove - stoji u objavi na pomenutoj stranici.

JOŠ PADAVINA

Prema najnovijim najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše za 12 sati.

"Oblačnost koja u Banatu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom u toku večeri i noći proširiće se na ostatak Vojvodine, područje Beograda, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, kao i na sever Šumadije. U ovim područjima očekuje se od 20 do 30 mm kiše za 12 sati", stoji na sajtu RHMZ-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    11. april 2019 | 22:09

    Naselje bez urbanistickog plana nema trotoara bandere cak i na privatnim parcelama nema slivnika pa.kako I nema sanse da se sredi jer je sve nabacano

  • Perke

    12. april 2019 | 07:34

    Cekaj, dignes kucu vez plana u divljem naselju i onda kukas i trazis da ti drzava pomogne?!? Jedino moze da vam se pise kazns i posalju par bagera da vrate izgled u prvobitno stanje...

  • Aca

    12. april 2019 | 09:50

    I posle kažu Kaluđerica ne valja... Koliko se sećam, najavljivano je da oni koji žive u Vojvode Vlahovića više neće imati ovakvih problema jer su im kao uradili kanalizaciju. Zbog tih radova jedno vreme i nisu imali gradski prevoz (minibus 26L).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA