Beograđani o profesorovom šamaru učenici: Deca su bezobrazna, roditelji nevaspitani, a profesori sluđeni! (VIDEO)

Izašli smo na ulicu i pitali Beograđane šta misle o slučaju koji je ovih dana šokirao Srbiju

  • 28

Građani Srbije već danima bruje o slučaju koji je prošle nedelje uznemirio javnost. U ovom nemilom događaju profesor fizike Sedme beogradske gimnazije, Zvonko Obradović je ošamario učenicu.

Sve je počelo tako što se devojčica žalila na lošu ocenu koju je dobila na pismenom zadatku, a zatim je počela da psuje i vređa profesora i kako tvrdi on uštinula ga je, a zatim udarila kikom po očima. Nakon takve provokacije, profesor joj je u stanju neuračunljivosti lupio šamar. Dva učenika su skočila da ih razdvoje, nakon čega ga je jedan od njih tri puta udario pesnicom u predelu lica.

Kao i u svemu, Srbija se podelila po pitanju ovog događaja! Izašli smo na ulicu i pitali sugrađane na čijoj su strani, na strani učenice ili profesora.

Bilo je dosta onih koji kažu da je nasilje nedopustivo, ali i onih koji kažu da je današnje ponašanje mladih katastrofalno. Da su deca postala nevaspitana, bezobrazna i da provociraju profesore bez imalo stida. Sa druge strane bilo je dosta starijih ljudi, a posebno mlađih učenica koje se ne slažu sa postupkom profesora, jer bi on ipak morao da bude uzor svima!

Treći kažu da nemaju opravdanje ni za jednu ni za drugu stranu i da su u tom slučaju obe strane krive. Četvrti kažu da obe strane imaju svoje argumente za i protiv, ali da bi profesor trebalo krivično da odgovara.

Pogledajte njihove odgovore u video prilogu iznad, a zatim nam svoje mišljenje ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs / Ivana Trišić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila

    26. april 2019 | 11:04

    U moje vreme je skola bila zakon,ucitelji i profesori,Ako smo ometali na casu idemo u cosak ceo cas,ispruzis ruku i prutom po ruci nas kaznjavali,ma bili su u pravu!Bili smo kao deca nemirni ali nasilje nad profesorom ne opravdavam,Ako je dobila jedinicu,dobila je srazlogom!PROFESOR JE U PRAVU,a vi roditelji vaspitavajte decu,kaznjavajte ih,ako niste gori od te vase dece sta reci???

  • Ana

    26. april 2019 | 10:10

    Poznajem profesora. Nije kriv apsolutno. Deca su toliko nevaspitana, da je zastrasujuce. Pa vidite valjda sta se desava, alarmantno. Ne stitimo bezobrazluke ,nije za njih dobro....

  • Nevena Radivojevic

    26. april 2019 | 11:13

    Mislim da profesor nije kriv. Zapravo krivi su roditelji koji svoju decu ne vaspitavaju, samim tim da roditelji nemaju vremena za svoju decu ili ne razgovaraju sa njima pristupačnim razgovorima koji vode ka psiholoziji. Nisam za to da se deca biju al svaki roditelj treba da zna kako da pridje svom detetu. Današnja deca su inače toliko nevaspitana i drska a ako nesto kazes roditelju tog deteta oni su još bezobrazniji. Kod nas to nije smelo tako i profesori su bili uzor za nas i zbog jedne nevaspitane i bezobrazne devojke, profesor koji je miran i povučen je ošamari. Ko zna šta je ona zapravo uradila da dodje do toga. Izvinite al kako je krenulo mnogi profesori će dati otkaze zbog takve dece naravno čast izuzecima jer ima i dobre dece. Ovde su krivi roditelji te devojke koji nisu imali dovoljno vremena ili su imali al su je previše razmazili. Zao mi je profesora iskreno ne samo njega nego i svih drugih koji moraju da trpe bezobrazluk dece. Na zalost danas su vecina dece drski i bezobrazni. Nisam ni malo na njenoj strani ja dvoje dece imam, udarila ih nisam u životu al ponosim se njima, moje mladje dete zna da kaze hvala, molim te, sto je najbitnije vaspitanje od malih nogu i biti uz njih i kada nema vremena za njih mora da se nadje. Vaspitanje ide od kuće a ta devojka ga nema. I nevidim zasto je kriv profesor em je dao sam otkaz i ostao bez posla. A ona će nastaviti po starom, izvinite al ja bih roditelje i nju kaznila, roditelje novcano a nju svaki dan kod psihologa. Ako ovo se odrazi samo na nastavnika, verujte ona će se isto tako ponašati jer je zakon na njenoj strani i isto će tako da uradi nekom drugom jer joj se dozvoljava od same države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA