≫ 

Albanski pekari opet provocirali dvoglavim orlom i to u centru Beograda: Nasred Knez Mihailove pokazao simbol tzv. Velike Albanije (FOTO)

Revoltirani Borčani spremaju protest

  • 68

Protest protiv svojih suseda, vlasnika pekare "Roma", sutra bi mogao da se održi u Borči, u Ulici Bratstva i jedinstva. Razlog nezadovoljstvu jeste saznanje Borčana da su ovi pekari, inače Albanci, nasred Beograda širili prste preko grudi u znak orla, simbola tzv. Velike Albanije.

Ljutnja javnosti zbog njihovih sunarodnika, koji su u Dolovu kod Pančeva držali pekaru, a iza zatvorenih vrata mahali oružjem i pokazivali simbol koji mnogi u Srbiji tumače kao pretnju, još nije utihnula, kada se slična scena ponovila u Borči.

Nasred Knez Mihailove pozirao sa simbolom Velike Albanije Printskrin: Facebook

- U suboru 27. aprila u 10 sati ispred pekare "Roma" u Borči građani našeg naselja organizuju protest zbog novonastale situacije sa vlasnicima pekare, koji je pokazao izuzetno nepoštovanje preko kojeg nećemo i ne možemo preći. Pozivamo vas sa učestvujete u odbrani interesa našeg naselja zarad bolje budućnosti vas i vaše dece. Protest će biti miran i nenasilan, okupimo se u što većem broju i stanimo na put ovakvom ponapanju. Pridružite nam se - poručio je jedan muškarac na Fejsbuku.

On je dodao da svako ko ima zastavu ili majicu sa simbolom Srbije to ponese sa sobom.

Ocena pekare je opala Printskrin: Facebook

Problem je nastao kada je skrenuta pažnja na fotografiju na kojoj jedan mladić, navodno jedan od vlasnika pekare, nasred Knez Mihailove pozira sa "orlom" preko grudi. Ulični ukras - poklon verovatno je donekle sakrio njegovu pozu od prolaznika.

Slika  je snimljena zimi, no izgleda da je na nju tek sada obraćena pažnja.

Simbol Velike Albanije u mnogim budi nelagodu Printskrin: Facebook

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavila još jedna fotografija, navodno njegovog brata, kako pokazuje isti taj znak.

Njihova pekara momentalno je počela da dobija sve lošije kritike, a najavljen je i ovaj protest. 

Podsetimo, pre mesec dana u Dolovu kod Pančeva izbilo je ogromno nezadovoljstvo kada su meštani saznali da im njihove komšije Albanci, od kojih su svakog jutra kupovali hleb, iza leđa pokazuju simoble Velike Albanije i poziraju s puškama u njihovom mirnom selu. Vlasnik koji je dotada izdavao lokal Albancima otkazao im je zakup, a oni su se spakovali i preko noći nestali iz okoline Pančeva.

Incident u Dolovu. Pekari su nakon toga napustili selo Foto: Facebook

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    26. april 2019 | 23:59

    Треба бојкотовати све шиптарске пекаре и посластичарнице и сами ће отићи

  • ZORAN

    26. april 2019 | 23:57

    JEDINI LEK JE DA SE IGNORISU NJIHOVE PEKARE JER AKO TAKO JAVNO PROMOVISU VELIKU ALBANIJU ZAPITAJTE SE KAKO POSTUPAJU SA PECIVOM KOJE KUPUJETE!!!

  • Ja

    26. april 2019 | 23:54

    Zar su oni uopste bitni,meni nisu samo ih treba najuriti iz centralne Srbije a za juznu samo lagano pa i odozdo dok veliki lesinari ne sklone kandze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA