≫ 

"Deca su nam mokra i promrzla, bukvalno igraju vaterpolo u vrtiću": Zabrinuti roditelji strahuju od sledeće kiše na Novom Beogradu (FOTO)

Reč je o vrtiću "Pčelica" u Bloku 23

  • 9

Kada su juče roditelji došli po svoju decu u vrtić "Pčelica" u Bloku 23 na Novom Beogradu, imali su šta i da vide, hodnike prepune vode i  plafone koji prokišnjavaju, posle nevremena koje je pogodilo Beograd.

- Ovo je nešto što sam najmanje mogao da očekujem. Deca bukvalno igraju vaterpolo u vrtiću. Mokra su i promrzla - rekao nam je ovaj zabrinuti tata.

vrtić Pčelica Horor: Hodnik prepun vode, Foto: čitalac Telegrafa

Ovo se ne dešava prvi put, ali nikada do sada u ovom obimu, objasnio nam je otac i napomenuo da ne smatra da je potrebno neko veliko ulaganje u rešavanje problema krova. Kako nam je rekao, pitao je dežurnu vaspitačicu o potopu u vrtiću, na šta ga je ona uputila da sve svoje brige i dileme iznese kad dođe ujutru u vrtić, ogradivši se pritom i rekavši da nije ona kriva.

Što je i tačno, jer ne može jedna osoba da popravi krov, a i svakako treba pohvaliti snalažljivost vaspitača, na koje se sve načine dovijaju da prikupe vodu. Jer, realno posmatrano, šta bi drugo i mogle da urade? I njima, baš kao i deci, trebaju čizme za rad u tim uslovima.

On je napomenuo da je u pitanju državni vrtić prepun dece, kao i da njegovo dvoje dece pohađa taj vrtić. Otac kaže da su vaspitačice sklonile obuću i jaknice dece da se ne pokvase. Kako nam je rekao, nije siguran kakva je situacija u prostorijama u kojima se deca igraju i spavaju.

KOFE I KRPE

Kako se vidi na fotografiji, u hodniku je postavljeno pet kofa i jedna vangla, kao i dve velike kadice na točkićima, koje imaju i odvod, pa je njih lakše isprazniti. Ormarići su prekriveni peškirima koji bi trebalo da skupljaju vodu, a na podovima ima nekoliko krpa. Ceo pod se presijava od vode, a na plafonu se vide i fleke od procurele vode.

ZBOG ZADRŽAVANJA VODE NA KROVU DOŠLO DO PROKIŠNJAVANJA

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu potvrdili su nam da je došlo do prokišnjavanja plafona i objasnili šta je uzrok.

Zbog velike količine vode koja se juče zadržala na ravnom krovu vrtića "Pčelica" došlo je do prokišnjavanja plafona. Zaposleni u vrtiću su odmah reagovali, prokišnjavanje je sanirano i očišćeni su svi oluci na vrtiću - rečeno je "Telegrafu" iz ove ustanove.

(J.V./M.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    30. maj 2019 | 14:27

    Taj vrtic je strasan, od osnovnih uslova higijene i infrastrukture. Na spratu su najmladja deca, jaslice, a verovatno tu i najvise prokisnjava. Vaspitaci su nezadovoljni, vise tuzni, tiho se zale roditeljima da ih neko ne cuje jer im je direktorka ravna ssovcima i samo zavodi red na stetu dece. Mi imamo srecu da smo dete premestili u drugi vrtic. Ostalim roditeljima dece iz Pcelice zelim celicne zivce.

  • Katarina

    30. maj 2019 | 15:21

    To samo Šapić obezbedjuje mališanima besplatne treninge vaterpola... ali bez "trenera" jer ipak je on zauzet foteljom.

  • a!

    30. maj 2019 | 15:59

    Stamota bre, gde su ti 1od 5miliona da srede krov?? Bolje da krpe oronule krovove nego sto blokiraju grad i prave jos vecu stetu! E Sapicu Sapicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA