Završena 12. sezona akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

JKP "Parking servis" danas je održalo završno predavanje o pravilima ponašanja u saobraćaju za đake prvake OŠ "Ivan Goran Kovačić"

  • 0

Ovim predavanjem završen je 12. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, u kome su edukovani učenici prvog razreda svih osnovnih škola na teritoriji 17 gradskih opština Beograda.

Prvaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“, željni novih znanja, nestrpljivo su dočekali edukatora akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ i sa njim se družili čitav jedan čas. Uz malo zbilje i mnogo šale, približena su im osnovna pravila ponašanja na putu od kuće do škole, provereno da li znaju koliko je za njihovu bezbednost značajno poštovanje saobraćajnih pravila, kao i čemu služe svetloodbojni prsluci, koje su od „Parking servisa“ dobili na poklon.

OS Ivan Goran Kovacic, djaci vas mole usporite pored skole, jkp parking servis Foto: Telegraf

Kroz akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ beogradski prvaci već dvanaest godina uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, a na edukativnoj predstavi predavač iz „Parking servisa“, zajedno sa saobraćajnim policajcem, objašnjava im kako pravilno da pređu ulicu, šta poručuje semafor i o čemu ih obaveštavaju saobraćajni znakovi.

Od početka akcije održano je oko 2.000 predstava, a preko 190.000 đaka prvaka naučilo je osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Samo u toku ove školske godine oko 17.000 đaka prvaka dobilo je od „Parking servisa“, osim znanja, i svetloodbojne prsluke, koji im pomažu da budu uočljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju.

OS Ivan Goran Kovacic, djaci vas mole usporite pored skole, jkp parking servis Foto: Telegraf

„Parking servis“, kada su mališani u pitanju, svoju društvenu odgovornost već godinama pokazuje i putem akcija „Đačko parking mesto“ i „Bebi parking mesto“. Na inovativne načine, ovo Preduzeće u prvi plan stavlja različite starosne grupe dece i brine o njihovoj bezbednosti, školovanju, ali i o uslovima u kojima dolaze na svet nove generacije.

JKP „Parking servis“ ovu i slične akcije realizuje u nadi da će rezultat edukacije đaka prvaka biti smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, u kojima su akteri deca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA