• 4

Potpisan ugovor za četiri podzemne garaže u Beogradu

Vesić je rekao da je danas veliki i važan dan za Beograd u kome, dodao je, nedostaju parking mesta.

  • 4

U Starom dvoru danas je poptisan ugovor o koncesiji za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda, a reč je o garažama na Trgu republike, Studentskom trgu, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici.

Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor kineske kompanije "China Shandong International Economic i Tećical Cooperation Co. LTD" Ðiančao Žang.

Vesić je rekao da je danas veliki i važan dan za Beograd u kome, dodao je, nedostaju parking mesta.

- Po našim procenama u samom centru grada nedostaje oko nekoliko hiljada parking mesta, a u širem centru grada oko desetak hiljada i taj problem se rešava izgradnjom novih javnih garaža - rekao je Vesić.

Naveo je da će biti izgrađene garaže na Trgu republike, Studentskom trgu, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici u kojima će, precizirao je, biti ukupno oko 3.000 parking mesta.

- Te garaže će sasvim sigurno umanjiti broj nedostajućih parking mesta u centru grada - istakao je Vesić.

Dodao je da mu je drago što je kineska kompanija dala zadovoljavajuću ponudu i što je prepoznala Beograd kao mesto u kome mogu da investiraju.

Vesić je naveo da neće sve garaže početi da se grade istovremeno jer je za neke neophodno da se prvo urade projekti.

Direktor kineske kompanije "China Shandong International Economic i Tećical Cooperation Co. LTD" Ðiančao Žang je istakao da će u izgradnju četiri javne garaže uložiti oko 50 miliona evra.

- Veoma dobro i uspešno sarađujemo sa Gradom Beogradom. Tim Grada nam je pružio veliku podršku i pomoć i ovom prilikom želim da im se zahvalim'' - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    Potrebno je barem jos 30 garaza.

  • Salamander

    Cenim sta se god uradi ali brate od onolikih nasih firmi i zlatnih ruku bilo nas je svukuda i po evropi i africi i islandu a mi doziveli da nam kinezi uzimaju lovu.

  • aaa

    sat parkiranja crvena,a?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima