≫ 

Pitali smo nadležne i stručnjake zašto su u Beogradu pucale ulice, a ljudi mrvili asfalt posle kiše

Pojedine ulice na Čukarici nisu izdržale poslednje nevreme, a stručnjaci upozoravaju: ovo ne bi smelo da se dešava

  • 36

Kao čokoladu lomili su Beograđani rukama asfalt, otkidajući komade kao od šale. Snimak iz Ulice kneza Višeslava zgranuo je građane juče, a i stručnjaci kažu da ovako nešto ne bi smelo da se dešava.

Jaču kišu nije izdržao ni asfalt u Valjevskoj ulici, takođe na Čukarici, gde je voda napravila ogromnu jamu u putu.

- Do problema u Valjevskoj ulici došlo je usled obilnih padavina koje su pale u kratkom vremenskom roku. U tom delu naselja Banovo brdo kišna kanalizacija je nedovoljnog kapaciteta, i količina kišnice nije smesta mogla da se evakuiše. Zbog velikog nagiba same Valjevske ulice, ogromna količina vode se slila u ovu zonu i podigla asfalt, nakog čega je ulica zatvorena za saobraćaj - rekli su za "Telegraf" iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Kako su naveli iz ovog preduzeća, tokom intezivnih padavina, došlo je do defekta na kišnom kolektoru.

- Kako bi se kvar otklonio, potrebno je da se sa njegove trase izmeste postavljene instalacije drugih preduzeća. Po završetku pomenutih radova, naše Preduzeće će otpočeti sa radovima na sanaciji kolektora, nakon čega će nadležno Preduzeće pristupiti radovima na vraćanju kolovoza u prvobitno stanje - objasnili su iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Valjevska ulica, Čukarica Valjevska ulica izgleda ovako / Foto: Telegraf

- Nije ovo bila prva ovakva kiša, čak ni ove godine. S obzirom da su padavine bile kraće, ali obilnije, pada je velika količina kiše. Taj nagli priliv kišna kanalizacija u strmim ulicama ne može da postigne da prikupi, a Valjevska ulica je jedna od najstrmijih u Beogradu. Zato je najvećim delom voda ostala na površini saobraćajnica. Voda je pod tim padom i količinom opasna sila, koja može da napravi velika površinska trenja. Posle nekoliko takvih padavina, to trenje kida asfaltne površine - objasnili su nam stručnjaci.

Iako su u "Putevi Beograda", javnog preduzeća koje je osnovano 2017. godine, rekli kako ne poseduju saznanja o izvođenju radova na rekonstrukciji Valjevske ulice, niti je izdavalo naloge za njenu rekonstrukciju, stanovnici okolnih ulica tvrde da je asfalt nedavno postavljen.

- Ako dođe do ovakvog lomljenja asfaltne površine, ne treba suditi ukoliko je asfalt star 10 ili više godina. Ali ako je star godinu, dve... Tu je već druga priča - ponavljaju stručnjaci.

VIDEO: Raspao se beton u Kneza Višeslava posle poplava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuga

    21. jun 2019 | 20:46

    Zasto se asfalt mrvi? Pa strucnjaci izmerite debljinu asfalta i procenat rizle i asfalta. Nekada se po tehnickim uslovima radila duzina 1 km a sad sa istom kolicinom asfalta 3 km. Eto zato se mrvi.

  • Milic

    21. jun 2019 | 20:09

    Lose uradjeno skupo placeno to je razlog.

  • Cobi

    21. jun 2019 | 21:50

    Kada se vrati Titovo vreme kada su u javnim firmama radili stručna i sposobna lica biće i bolje i trajnije a danas rade podobna a ne sposobna lica , pa je zato i takvo stanje u svim javnim preduzećima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA