≫ 

Pojavila se ogromna mrtva riba i zgrozila ljude na Adi: Svi se pitaju da li je kupanje opasno

Naši reporteri zabeležili ovaj ne tako prijatan prizor nedaleko od nudističke plaže, na samom rubu jezera

  • 11
Mrtva riba Foto: Mateja Beljan

Dok su skijaši na vodi uživali u poslednjim zracima sunca stvarajući talase svojim vratolomijama, jedna ogromna naduta riba plutala je na obali jezera.

Naši reporteri zabeležili su ovaj ne tako prijatan prizor nedaleko od nudističke plaže, na samom rubu jezera.

Mrtva riba Na samom rubu jezera uočena je mrtva riba, a oko nje su obigravale ptice / Foto: Mateja Beljan

Radilo se samo o jednom, ali pozamašnom primerku ribe. Iako nije ni bilo sumnje o masovnom pomoru, svaki posetilac koji je ovo video, mogao je da se zapita da li bi takva pojava mogla da ugrozi kupače. Recimo, šta bi bilo da se riba nasukala na plažu.

- Riba koja je fotografisana je tolstolobik. Naše nadležne službe, po primećivanju uginule ribe, istu su odnose na deponiju. Nikakva uginuća riba ne ugrožavaju bezbednost i zdravlje kupača, gde god da se uginuće dogovdi. Voda Savskog jezera je na granici I i II kategorije po rezultatima Gradskog zavoda za javno zdravlje, što doslovce znači da uz manju fitraciju može sasvim bezbedno da se konzumira.

Ada Ciganlija Dok su skijali na vodi i plivali, kupači i avanturisti nisu ni slutili da pored njih pluta telo ribe / Foto: M. Beljan

Kako kažu u "Adi Ciganliji", uginuće pojedinih primera riba je normalan prirodni proces u jezeru koje je, inače, i te kako bogato živom svetom.

- Savsko jezero je kompleksan ekosistem u kome obitava preko 25 vrsta riba. Ukupna masa ribljeg fonda Savskog jezera prelazi nekoliko desetina tona, te stoga ne čudi uginuće pojedinih primeraka, kao posledica prirodnog toka stvari i ravnoteže ekosistema.

VIDEO: Stvorilo se jezero pored beogradskog mora

(M. Leskovac / M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    2. jul 2019 | 14:40

    Alo ljudi nije riba otrovana ovi id.oti na daskama ubiju ribu kad riba po ovim vrućinama izađe na površinu to isto se događa u Mariboru u Sloveniji samo tu su tiho o tome ubijeno je par primeraka soma od 40kg i 90kg šarana,tostolobika i smuđa

  • Nikola

    2. jul 2019 | 13:31

    Velika vrućina i nedostatak kiseonika u vodi. Možda, jbm li ga. Neki đavo jeste.

  • RICINUS

    2. jul 2019 | 12:53

    Ma nije ako ste vakcinisani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA