Građevinska mafija snimljena kako beži sa divlje deponije na Čukaričkoj padini (VIDEO)

Vesić je izjavio je da će divlja deponija građevinskog materijala, koja se nalazi u beogradskom naselju Čukarica, biti zatvorena

  • 9

Nakon što je zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić izdao juče nalog da se zatvori deponija na Čukarici, građevinska mafija je počela da uklanja svoja vozila sa prostora sporne deponije.

Naime, posle najave da je izdato naređenje da dođe komunalna milicija, kamioni koji su radili na tom delu počeli su da odlaze sa Čukaričke padine.

Podsećamo, Vesić je izjavio je da će divlja deponija građevinskog materijala, koja se nalazi u beogradskom naselju Čukarica, biti zatvorena. On je rekao da je ovo gradska parcela, a da se na nju dnevno istovari i do 150 kamiona građevinskog otpada, a sve, kako je rekao, u organizaciji građevinske mafije.

Vesić je naveo da su ga o ovome obavestili građani i da je već izdao nalog da Grad Beograd i fizički zatvori ulaz na ovu parcelu i najavio kažnjavanje svih onih koji na tom mestu budu odlagali građevinski materijal.

- Ova parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa - kazao je Vesić.

- Građani treba da znaju da jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad je zvanična deponija u Vinči. Odlaganje građevinskog otpada na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda najavio je i pokretanje inicijative za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za idavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada.

- Dakle, neće dobiti upotrebnu dozvolu investitor koji ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinču. Upozoravam investitore da vode o tome računa da ne bi bili iznenađeni zašto neće moći da dobiju uptrebnu dozvolu! - naveo je Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    13. avgust 2019 | 11:05

    Vesiću , a divlja deponija gradjevinskog materijala u MM Lugu sipa se 5 godina

  • Dule King

    13. avgust 2019 | 11:17

    Ja samo vidim Kamijon ,Bager i Kombi ! Gde Mafija ??

  • bekos

    13. avgust 2019 | 15:02

    Pa Beograd je pun sto manjih sto vecih deponija. Nije resenje zatvoriti samo jednu prijavljenu deponiju, a sta je sa ostalim i zasto nadlezne sluzbe ne obilaze grad kako bi videli koliko takvih deponija postoji, koje bi trebalo ocistiti i zatvoriti prilaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA