≫ 

Prijava protiv lica zbog nelegalne deponije na Čukarici

Kako se precizira u saopštenju, prijava protiv nepoznatog lica je podneta zbog sumnje da je izvršilo krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta i krivično delo oštećenja životne sredine organizovanjem nelegalne deponije koja se stvara odlaganjem komunalnog i građevinskog otpada

  • 8
Građevinska mafija, deponija

Foto: Skupština grada

Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je organizovalo nelegalnu deponiju na Čukarici, saopšteno je danas iz tog Sekretarijata.

Kako se precizira u saopštenju, prijava protiv nepoznatog lica je podneta zbog sumnje da je izvršilo krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta i krivično delo oštećenja životne sredine organizovanjem nelegalne deponije koja se stvara odlaganjem komunalnog i građevinskog otpada.

U prijavi se navodi da je u Ulici Milorada Jovanovića bb na teritoriji Čukarice, preko puta Fabrike metalnih proizvoda nasut razni komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i na visini do 15 metara, kao i da te površine nisu predviđene za deponovanje otpada.

Prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu na osnovu pritužbe građana poslate zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

Kako se navodi u saopštenju, po Zakonu o komunalnim delatnistima određeni su uslovi i način obavljanja komunalnih delatnosti, a Odlukom o održavanju čistoće propisani su uslovi korišćenja ove komunalne usluge.

Zakonom je tačno previđeno ko obavlja takvu delatnost pod tim uslovima, ali isto tako da je zabranjeno istovarivati i ostavljati van deponije sve vrste otpada.

VIDEO: Bežanje građevinske mafije sa divlje deponije na Čukaričkoj padini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aksentije

    17. avgust 2019 | 08:07

    Protiv "nepoznatog lica", koje je inače poznato svima osim nadležnoj službi komunalne inspekcije... Dokle god se bude "opraštalo" pravljenje divljih deponija, divlja gradnja, uništavanje komunalne infrastrukture kojekakvim kriminalcima koji su prijatelji sa predsednicima općina i opština, imaćemo ovakve "situacije". Sve se to može rešiti vrlo brzo i vrlo jednostavno, samo treba da postoji volja! Toliko!

  • Ena

    16. avgust 2019 | 12:41

    Pre neki dan kada se pisalo o ovim deponijama pisala sam i pitala cija je deponija na ciglani pre ulaska u Batajnicu?Komentari nisu objavljeni samim tim smatram da se neko stiti kada se ne objavi komentar.Znaci od prosle godine dnevno se na stotine kamiona istovara i osim istovara suta smeca i zemlje dize se nenormalna prasina za tim kamionima.

  • Nada

    16. avgust 2019 | 16:45

    Pogledajte obavezno na google "deponija u kumodrazu" sa sve komentarima kojih ima 295

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA