• 4

Ponovo nesreća na Zvezdari: Isti vozač, ista linija, model autobusa, i mesto udesa

Vozač je suspendovan, a autobus ide na vanredni tehnički pregled

  • 4

Na okretnici autobusa i trolejbusa u Čingrijinoj ulici na Zvezdari jutros se dogodila saobraćajna nesreća.

U njoj je učestvovao autobus GSP "Beograd" garažnog broja 3320, koji je udario u ogradu, a u pitanju je novo vozilo marke BMC turske proizvodnje.

Niko nije povređen, a u autobusu nije bilo putnika.

Podsećamo, gotovo istovetna nesreća dogodila se pre 10 dana, takođe na Zvezdari, koju je izazvao takođe novi BMC autobus. On je udario u drugi autobus, a potom zakačio dva parkirana automobila.

Kako su kazali u Sekretarijatu za javni prevoz, ne samo što se nesreća desila na istom mestu, već se za volanom našao i isti vozač koji je bio za volanom autobusa koji je izazvao prethodnu nesreću.

- Do nezgode je došlo kada je vozilo sa linije 77 prilikom kretanja sa početne pozicije na okretnici udarilo u betonsku ogradu, usled čega je oštećen prednji desni točak. GSP "Beograd" će utvrditi činjenice, kao i da li se radi o ljudskom faktoru, a vozač je suspendovan i biće poslat na dodatni zdravstveni pregled, dok će vozilo biti upućeno na vanredni tehnički pregled. Nadležni organi će izvršiti uviđaj na licu mesta i utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode - kazali su u Sekretarijatu.

(M. B.)

Komentari

  • Dule

    Ovde nije ljudski faktor nego Turski autobus, svi turski autobisi imaju tu manu, vozac sam vec 20 godina i odlicno znam sta je turaza, vozaci amateri to ne znaju jer nikad nisu seli za volan autobusa, molio bih sve koji komentarisu da je vozac kriv da to ne rade jer gresite, ovde je sudbina takva da se desilo istom vozacu

  • brko

    Ne moze danas položiš sutra vozis autobus pun putnika a jednostavno ne zna da Ocijeni kud mu idu tockovi

  • Djanni

    Sve sami pripravnici voze autobuse bez ikakvog iskustva a u saobracaju se bahato ponasaju svaki drugi telefonira dok vozi policija ne reaguje na njih uzassssss!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima