• 6

Poznato kada će biti završena nova autobuska stanica u Beogradu i kako će izgledati

Zbog stanice će se proširiti i ulice

  • 6

Kompletna autobuska stanica (BAS) trebalo bi do kraja sledeće godine da se preseli na novu lokaciju, u Bloku 42, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u intervjuu za "Telegraf".

Plan je, kako kaže, da se do kraja ove godine uradi kompletan stanični plato, da bude betoniran i da se urade svi radovi do kote 0, odnosno izlaska iz zemlje.

- Tu ima dosta podzemnih radova. A, tokom sledeće godine će biti izgrađena autobuska stanica, zajedno sa pratećim objektima i ona bi do kraja sledeće godine trebalo da bude završena. Građani moraju znati da stanicu ne gradi Grad već preduzeće "Bas" i ono je bilo vlasnik one prethodne - kazao je Vesić.

On je objasnio da je grad samo dao zemljište i da će, kada se objekat završi, biti suvlasnik u delu poslovnog prostora na novoj stanici, ali da se ona gradi od novca koji je obezbedilo preduzeće "BAS".

Galebovi

Lokacija buduće stanice, Foto: Mateja Beljan

Plan je i da se prošire saobraćajnice, kako bi veliki broj autobusa mogao da pristupa stanici.

- Mi ćemo naredne godine proširiti sve saobraćajnice oko stanice, to nam je u planu jer će prelazak autobusa na Novi Beograd nužno povećati frekvenciju saobraćaja - kazao je Vesić.

Tačna lokacija buduće stanice je prekoputa Buvljaka, odmah pored postojeće železničke stanice na Novom Beogradu.

Okružena je ulicama: Antifašističke borbe, Đorđa Stanojevića, Jurija Gagarina, Marka Hristića i Bulevarom heroja sa Košara.

Plan je da se na nju izmesti međunarodni, turistički, međugradski i prigradski autobuski saobraćaj, dok će gradski autobusi otpočinjati vožnju na okretnici koja će biti izgrađena uz Bulevar Milutina Milankovića.

Nova stanica biće locirana blizu auto-puta i mosta Gazela, kao i u neposrednoj blizini Mosta na Adi.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    Beograde, Beograde, Beograde polako ali sigurno pakujes kofere i selis se na levu obalu reke Save.

  • Milan

    Zar nije trebala da bude gotova do sad!?

  • Maki

    Jel ce i tamo da naplate peronsku taksu putnicima?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima